Ardei umpluti cu carne, ciuperci si dovlecel

de Ina in Mancaruri cu carne, 17 Iul 2011 | 5007 vizualizari

 

Cum de la dovlecei imi mai ramasese compozitie de carne, m-am dus in gradina, am rupt niste ardei grasi, frumosi , si m-am pus iar pe gatit . Mai jos incerc sa dau cantitati aproximative, pentru cine face reteta de la zero, desi eu am adaugat in compozitia care mi-a ramas de la dovlecei cantitati nemasurate, ca sa-mi ajunga sa umplu si ardeii. :D

 

INGREDIENTE

  • 10 ardei grasi
  • 300 g carne tocata
  • o mana de orez
  • 5 ciuperci mari
  • 1 dovlecel 
  • un morcov
  • o ceapa
  • 150 g pasta de rosii 
  • un ou
  • sare
  • piper
  • marar
  • patrunjel
  • 5 rosii mici, pentru capac la ardei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu carne, ciuperci si dovlecel:

Indepartam cotorul ardeilor, dupa care-i spalam bine si in interior .


Curatam dovlecelul, il tocam il condimentam cu sare si-l lasam sa se scurga intr-o strecuratoare de plastic.


Curatam si tocam ceapa si morcovul si ciupercile, apoi le calim , impreuna cu dovlecelul scurs bine, in putin ulei. Adaugam carnea tocata si orezul spalat in prealabil , apoi 150 ml. pasta de rosii. Mestecam continuu si lasam sa se patrunda bine carnea, iar orezul sa absoarba lichidul. Oprim focul si potrivim de sare si piper .


In carnea de umplutura adaugam marar si patrunjel tocat si incorporam si-un ou crud.


Umplem fiecare ardei gras cu amestecul de carne si legume , iar din jumatati de rosii punem cate un capac, pentru a evita scurgerea compozitiei in timpul fierberii.


Asezam ardeii cu capacul in sus intr-o oala ( la mine au fost prea putini, asa ca i-am pus culcati, dar am avut norocul sa ramana intregi, frumosi. ) si adaugam apa pana la umarul ardeilor. Eu am tocat rosiile ramase dupa ce am format capacele ardeilor si le-am adaugat in oala. Lasam la fiert, la foc mic, pana ce pulpa ardeiului se poate rupe usor cu furculita.


Servim cu patrunjel verde tocat .


Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu carne, ciuperci si dovlecel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

DIANA B 1

31.07.2011, 10:05

Sa-ti traiasca COSTELU' , draga Ina

diaconta 1

31.07.2011, 10:17

vezi Ina daca ai gradina,mereu te impiedici de ceva ce trebuie gatit

Corinuta 1

07.08.2011, 22:09

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4328 puncte

Mitinita

4091 puncte

Gherca Daniela

3906 puncte

Rocsi

3502 puncte

katty

3243 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Iahnie de fasole
  • 25

    MI

  • 26

    J

  • 27

    V

  • 28

    S

  • 29

    D

  • 30

    L

  • 01

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ghiveci de legume

ieri la 20:42

Desert pacinta cu foi si crema de portocale

de RuxyRux 9

ieri la 20:30

Salata de sfecla rosie cu hrean si otet

de Ina 7

ieri la 18:26

Aluat foietaj de casa

de Ancutsa 6

pe 29.11 la 22:36

RETETA RECOMANDATA
Curcan bucati cu legume la cuptor