Ardei umpluti cu carne de curcan

de divainbucatarie in Curcan, 2 Aug 2011 | 2559 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 ardei grasi – medii ca marime (puteti pune in loc de ardei rosii proaspete)
  • 700 g carne de curcan tocata
  • 50 g slanina sau bacon (optional) – tocate marunt
  • 60 g orez
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 ceapa mare
  • 1 ou
  • 30 g faina
  • 50 g pasta de tomate (bulion, suc de rosii)
  • 2 morcovi
  • 1 telina mica
  • 1/2 legatura marar proaspat
  • sare si piper dupa gust
  • un varf de cimbru
  • 1 foaie mica de dafin
  • smantana sau iaurt pentru servit
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu carne de curcan:

Alegem ardeii astfel incat sa nu fie patati sau stricati si ii curatam de cotoare si seminte, apoi ii spalam. Curatam si tocam ceapa marunt. Curatam morcovii si telina, apoi le taiem felii si tocam patrunjelul. Amestecam carnea tocata cu ceapa tocata marunt si calita usor, orezul, oul batut, mararul. Asezonam cu sare, piper si putin cimbru.


Amestecam bine pentru a obtine o compozitie omogena. Umplem ardeii cu aceasta compozitie si dam prin faina partea de la cotor, le punem un capac din felii de rosii, apoi ii punem in vasul in care ii gatim impreuna cu o rosie, o frunza mica de dafin plus feliile de morcovi si de telina.


Punem apa calda peste nivelul ardeilor si ii punem la fiert. Dupa ce au dat in clocot lasam sa fiarba cam 10 minute.

Preagatim un vas termorezistent in care punem un sos obtinut din amestecarea pastei de tomate cu faina, pe care l-am diluat cu zeama in care au fiert ardeii. Adaugam 50 ml ulei.


Scoatem ardeii si ii punem in vas peste sos. Pasam morcovii si telina, le turnam peste ardei si ii introducem la cuptor pentru 45 de minute la foc mediu.


Ii servim calzi, cu smantana sau iaurt.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu carne de curcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

mamaieelena 1

11.08.2011, 07:09

ador ardeii umpluti

divainbucatarie 1

11.08.2011, 09:07

Multumesc mimmi!

divainbucatarie 1

11.08.2011, 09:07

Multumesc mamaeielena!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere

de oanapl 6

ieri la 23:37

Tarta cu prune și branza

de oanapl 6

ieri la 23:29

Garnitura de varza cu fasole

de xana 5

ieri la 16:34

Tort cu frisca si fructe

de xana 5

ieri la 15:04

RETETA RECOMANDATA
Curry de casă cu orez basmati și curcan