Ardei umpluti cu carne de porc

de babi5 in Porc, 17 Mai 2014 | 4856 vizualizari

 

Bun ,sanatos si gustos . Se prepara usor si este un felul doi super bun. Ardeii umpluti se prepara de obicei cu sos de bulion si legume linga eu am ales varianta mai simpla am adaugat numai bulion de casa la final si i-am lasat un picut mai zemosi pentru batrini .

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg carne de porc tocata
  • 350 gr orez (cu bob rotund )
  • 2 kg ardei (30 buc )
  • 100 ml ulei
  • 500 ml suc rosii (bulion casa )
  • 1/2 lingurita piper alb
  • 1 lingura vegeta
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 1 legatura marar
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingurita boia dulce
  • 2 oua
  • 50 gr faina
  • 5 cepe de marime medie (cca 350 gr )
  • 2 ramurele de leustean
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu carne de porc:

Se curata ceapa se spala se toaca si se pune la calit cu uleiul si 100 ml apa .

Orezul se spala bine,  se da un clocot apoi se strecoara bine . Ardeiul se curata de cotoare si se spala bine .

Intr-un castron se  pune carnea tocata se adauga orezul,ceapa calita,mararul spalat si tocat ,piperul,vegeta,boiaua,,cimbrul ,ouale, se potriveste de sare apoi se amesteca  totul bine ,

Cu compozitia obtinuta  umplem ardeii, ii asezam intr-o cratita ,punem crengutele de leustean, foaia  de dafin completam cu apa calda pina la nivelul  ardeilor, acoperim si introducem cratita in cuptorul incins la180 grade pentru 35 min.

Scoatem,  completam cu bulion (sau sos care aleg varianta cu sos ) si mai lasam sa fiarba 10 min.

Se servesc calzi  cu iaurt deasupra (sau smintina ).Pofta buna! sa va fie de folos 

TIPS-URI

1

Se poate servi cu iaurt sau smintina deasupra

2

De obicei la ardeii umpluti se foloseste un sos de bulion si legume

3

Eu am ales varianta simpla doar cu bulion linga,fara smintina si fara iaurt

4

Cine doreste poate servi si ardei iute proaspat sau murat .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti