Ardei umpluti cu orez si ciuperci

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 9 Dec 2014 | 3084 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6-8 buc ardei grasi,
  • 100 ml ulei,
  • 2-3 buc ceapa,
  • 150 g orez,
  • 1 buc ardei gras rosu,
  • 200 g ciuperci,
  • 50 g bulion rosii,
  • 1 legatura marar,
  • 1 legatura patrunjel,
  • sare,
  • piper.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu orez si ciuperci:

Curatam ardeii de cotor si seminte, se spala bine si se lasa la scurs. Ardeii se cresteaza la capat, ca sa patrunda fierberea si prin umplutura. Ceapa se curata, se spala, se toaca marunt si se pune la calit intr-o cratita cu ulei. Ciupercile se curata, se spala bine, se taie bucatele mici si se adauga peste ceapa cand aceasta s-a ingalbenit. Adaugam ardeiul gras rosu tocat marunt, apoi orezul si 100 ml apa fiarta. Se mai tine amestecul pe foc pana dispare toata apa. Se adauga verdeata tocata marunt si se condimenteaza cu sare si piper. Umplem ardeii cu acest amestec, se ung cu putin ulei, se pun intr-o cratita unsa cu ulei si se acopera cu apa. Se introduc in cuptor, iar dupa jumatate de ora, adaugam bulionul de rosii amestecat cu o lingura cu faina si subtiat cu putina apa. Se lasa in cuptor la foc potrivit pentru inca o ora.

Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu orez si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (6)

mirela0911 1

09.12.2014, 21:51

Buni!

Panacris 1

10.12.2014, 11:28

dantes 1

11.04.2015, 06:56

Buni!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!