Ratatouille

de Furnicuti in Mancaruri de post, 7 Iun 2010 | 2609 vizualizari

 

Ratatouille este o garnitura excelenta langa un gratar de pui, sau poate fi chiar un fel principal, cu paste sau putina paine. Poate fi servita calda sau rece, mai ales vara, cand vrem ceva racoritor.

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete potrivite
  • 4 dovlecei mici (2-3 mari)
  • 300 g ciuperci
  • 1 ardei verde (aprox 150 g)
  • 1 ardei galben (aprox 150 g)
  • 1 ceapa
  • 7 - 8 catei de usturoi
  • 3 - 4 rosii din bulion
  • sare, piper, busuioc
  • 2 linguri ulei
  • cateva fire de patrunjel
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ratatouille:

In primul rand trebuie sa ne pregatim legumele, pentru ca ele se vor adauga simultan in tigaie si nu e timp sa le tocam cand mancarea e pe foc. Asa ca in primul rand le spalam si le curatam (doar la vinete lasam coaja). Taiem ciupercile in 4, iar piciorusele, daca nu mai sunt atasate palariilor, le lasam intregi. Nu uitam sa mai stropim ciupercile cu putina zeama de lamaie ca sa ramana albe. Dovleceii ii taiem in doua pe lungime si ii taiem felii cam de un deget grosime. Daca dovleceii sunt mai mari, ii taiem mai intai in 4. Ardeii ii tocam bucatele mai mari.

Vinetele le taiem pe lungime in 2, apoi, in functie de cat sunt de mari, in 2 sau 3, iar apoi cubulete. Punem uleiul la incins si calim 1 - 2 minute usturoiul pisat sau tocat marunt, pana prinde putina culoare. Apoi adaugam ceapa, putina sare, si putem pune cateva linguri de apa, ca sa se fiarba mai mult decat sa se prajeasca. Cand ceapa sticleste adaugam bulionul, amestecam si mai lasam 2 - 3 minute sa fiarba.

Adaugam legumele tocate mai devreme: dovleceii, ciupercile, ardeii si vinetele. Punem capac si lasam sa fiarba vreo 15 minute, timp in care amestecam des. Nu e nevoie sa adaugam apa pentru ca atat ciupercile, cat mai ales vinetele vor lasa mult lichid si aromele legumelor se vor combina foarte bine.

Cand legumele sunt aproape fierte, adaugam rosiile tocate, amestecam si mai lasam cateva minute pe foc. Potrivim de sare, piper, adaugam patrunjelul tocat marunt si busuiocul, dupa care luam de pe foc.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ratatouille" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

ramo_cata 1

07.06.2010, 14:27

5 furculite

ana 1

07.06.2010, 14:35

Felicitari

mena29 1

07.06.2010, 14:58

Ce bine arata,bravo,cinci furculite

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!