Ratatouille

de Furnicuti in Mancaruri de post, 7 Iun 2010 | 2964 vizualizari

 

Ratatouille este o garnitura excelenta langa un gratar de pui, sau poate fi chiar un fel principal, cu paste sau putina paine. Poate fi servita calda sau rece, mai ales vara, cand vrem ceva racoritor.

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete potrivite
  • 4 dovlecei mici (2-3 mari)
  • 300 g ciuperci
  • 1 ardei verde (aprox 150 g)
  • 1 ardei galben (aprox 150 g)
  • 1 ceapa
  • 7 - 8 catei de usturoi
  • 3 - 4 rosii din bulion
  • sare, piper, busuioc
  • 2 linguri ulei
  • cateva fire de patrunjel
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ratatouille:

In primul rand trebuie sa ne pregatim legumele, pentru ca ele se vor adauga simultan in tigaie si nu e timp sa le tocam cand mancarea e pe foc. Asa ca in primul rand le spalam si le curatam (doar la vinete lasam coaja). Taiem ciupercile in 4, iar piciorusele, daca nu mai sunt atasate palariilor, le lasam intregi. Nu uitam sa mai stropim ciupercile cu putina zeama de lamaie ca sa ramana albe. Dovleceii ii taiem in doua pe lungime si ii taiem felii cam de un deget grosime. Daca dovleceii sunt mai mari, ii taiem mai intai in 4. Ardeii ii tocam bucatele mai mari.


Vinetele le taiem pe lungime in 2, apoi, in functie de cat sunt de mari, in 2 sau 3, iar apoi cubulete. Punem uleiul la incins si calim 1 - 2 minute usturoiul pisat sau tocat marunt, pana prinde putina culoare. Apoi adaugam ceapa, putina sare, si putem pune cateva linguri de apa, ca sa se fiarba mai mult decat sa se prajeasca. Cand ceapa sticleste adaugam bulionul, amestecam si mai lasam 2 - 3 minute sa fiarba.


Adaugam legumele tocate mai devreme: dovleceii, ciupercile, ardeii si vinetele. Punem capac si lasam sa fiarba vreo 15 minute, timp in care amestecam des. Nu e nevoie sa adaugam apa pentru ca atat ciupercile, cat mai ales vinetele vor lasa mult lichid si aromele legumelor se vor combina foarte bine.


Cand legumele sunt aproape fierte, adaugam rosiile tocate, amestecam si mai lasam cateva minute pe foc. Potrivim de sare, piper, adaugam patrunjelul tocat marunt si busuiocul, dupa care luam de pe foc.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ratatouille" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

ramo_cata 1

07.06.2010, 14:27

5 furculite

ana 1

07.06.2010, 14:35

Felicitari

mena29 1

07.06.2010, 14:58

Ce bine arata,bravo,cinci furculite

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

9740 puncte

RODIMUR

7080 puncte

mihaelar63

6670 puncte

mirela0911

6140 puncte

katty

5730 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Chocoflan
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

RETETA RECOMANDATA
Orez cu ciuperci, legume si rosii caramelizate