Ardei umpluti pe pat de rosii si kaizer

de Rocsi in Curcan, 14 Sep 2012 | 3255 vizualizari

 

Asta e o idee pentru week-end!

 

INGREDIENTE

  • 15 ardei
  • 6-7 rosii mari de gradina
  • 350 gr kaizer
  • 750 gr carne tocata de curcan
  • 1 canita orez
  • 4 cepe mari
  • 2-3 morcori
  • 1 ardei kapia
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura marar
  • 3/4 cana ulei
  • 3 linguri pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • cimbru uscat
  • 1 ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti pe pat de rosii si kaizer:

Ardeii ii spalam, le taiem capacul( pe care il pastram) si ii curatam de seminte. Ceapa o curatam, o spalam si o tocam marunt. Morcovul il decojim, il spalam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Ardeiul kapia il curatam de seminte si il dam pe razatoare.

Punem uleiul la incins. Adaugam ceapa si o inabusim 5 minute, apoi si morcovul. Incorporam pasta de tomate si mai lasam 2 minute pe foc.

Orezul il spalam in 2-3 ape, apoi il punem intr-un bol. Peste punem carnea, amestecul de morcov cu ceapa, kapia razuita. Verdeata o spalam si o tocam marunt. O punem in umplutura, condimentam cu sare, piper, putin cimbru uscat. Adaugam si oul, apoi cu o lingura de lemn amestecam compozitia.

Cu o lingurita umplem ardeii cu aceasta compozitie pregatita si le punem capacul la loc. Rosiile le spalam si le taiem felii rotunde. Asezam intr-o oala felii de rosii, cateva felii de kaizer, un fir de marar apoi ardei umpluti si tot asa pana terminam ardeii. Ultimul strat trebuie sa fie format din felii de rosii. Acoperim cu apa ardeii, punem un capac si ii bagam in cuptorul incins. Ii lasam pana sunt bine facuti.

Cand sunt gata ii scoatem sa se racoreasca putin, apoi servim. Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti pe pat de rosii si kaizer" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (54)

Rocsi 1

17.09.2012, 13:21

Ce mult ma bucur ca i-ai pregatit si ti-au placut Red-rose

Toamna07 1

17.09.2012, 19:05

Grozava reteta!

Rocsi 1

17.09.2012, 19:37

Multumesc Adina!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu carne de curcan