Aripi de curcan lipicioase cu sos de ceapa verde

de Toamna07 in Curcan, 12 Feb 2013 | 10316 vizualizari

 

Va propun un pranz in stil american.Aripi de curcan coapte incet,fragede,acoperite de un sos irezistibil,dulce si lipicios !

 

INGREDIENTE

Ingrediente:

  • 4-5 aripi de curcan taiate in doua
  • 1 cutie de cola
  • seminte de susan

Pentru marinada lipicioasa:

  • 8 linguri de ketchup
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 linguri de zahar
  • 2 linguri sos dulce de chilli
  • 2 linguri sos iute de chilli
  • fulgi de chilli(optional)
  • 1 lingurita de boia

Pentru sosul de ceapa verde:

  • 400 ml iaurt grecesc
  • 2 linguri de maioneza
  • 3 fire de ceapa verde,feliate
  • 1 legatura de patrunjel,tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripi de curcan lipicioase cu sos de ceapa verde:

Se incinge cuptorul la 160 de grade si se pun aripile spalate intr-o tava si turnam peste ele cutia de cola si putina apa, cat sa fie aproape acoperite.Se acopera tava cu folie de aluminiu si lasam la cuptor 90 de minute pana cand devin moi, dar nu se desprinde carnea de pe os.Intre timp,se pun toate ingredientele pentru sos intr-o craticioara.Se incalzesc la foc mic si se dau in clocot 2 minute, amestecand incontinuuCand aripile sunt gata ,le scoatem din zeama ramasa,le punem intr-un castron si le ungem cu sosul gros din craticioara.Se acopera vasul si se da la frigider sa se marineze 24 de ore.


Pregatim si sosul cu ceapa verde: amestecam toate ingredientele si asezonam.Dam la rece.

A doua zi, asezam aripile marinate in tava si dam la cuptor incins(intorcandu-le din cand in cand si ungandu-le cu marinada scursa in tava pana devin lipicioase) sau pe gratar (se frig 20 de minute).
Presaram seminte de susan.Servim aripile delicioase si aromate cu sosul racoritor de iaurt si ceapa verde.Daca le preparati,va astept cu impresii.
Sunt cu adevarat grozave!:)
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripi de curcan lipicioase cu sos de ceapa verde" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cartofi auriti cu aripi de curcan la cuptor