Lasagna

de mosuletulene in Curcan, 27 Oct 2012 | 5309 vizualizari

 

cred ca-i cazul ca sa scriu,
o reteta percum stiu,
precum eu am pregatit,
o lasagna-am gatit....

 

INGREDIENTE

  • 1,4 kg carne de curcan macinata
  • sos bechamel
  • 2 borcane de sos de paste napoletana
  • 4 cepe mai mari
  • 4 catei de usturoi
  • 80 g unt
  • doua linguri mari de faina
  • 0.5 l lapte
  • 1 pachet foi paste pentru lasagna
  • sare
  • piper
  • praf de rozmarin
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna:

Preparare sos bechamel:

Se topeste untul la foc mic, cand s-a topit am incorporat cele doua linguri de faina cu varf si am amestecat, luand de pe foc, pana cand faina s-a incorporat bine in unt. Pe urma am adaugat cate putin laptele, sa nu se faca cololoase, pana s-a incorporat foarte bine cu faina si untul. Am pus din nou vasul pe foc asaugand sare si putin piper obtinand o pasta usor lichida. Ca sa fie mai aromat eu am adaugat si vre-o 4 catei de usturoi tocati foarte marunt.

Preparare sosul pentru umplutura lasagna:

Am tocat cepele marunt si le-am calit in putin ulei si apa, am adaugat sare, piper, un varf de lingurita de praf de rozmarin. Cand s-a inmuiat ceapa am adaugat carnea macinata de curcan. Cand s-a patruns bine carnea am adaugat cele doua bircane de sos napoletana pentru paste si am mai lasat sa fiarba pana cand s-au omogenizat bine si se obtine un soi de pasta/sos.

Pregatirea lasagna:

Intr-o tava de yena mai mare am uns tava cu putin ulei, am asezat un strat subtire de sos bechamel peste care am asezat pastele foi pentru lasagna, peste care am mai pus un stat de sos beshamel si am asezat un strat subtire de sosul de carne si am repetat cu alte straturi de paste unse cu bechamel pana am umplut tava iar peste ultimul start de paste de deasuprta am pus un strat mai gros de sos bechamel, defapt tot ce mi-a mai ramas. 

Am pus-o in cuptor cam 40 de minute pentru aragazul nostru si a iesit bestial de buna!

...si iata am debitat

mai putin versificat

o reteta delicoasa,

sa o ai la tin' pe masa! ;)

Pofta mare si spor!

Mosuletul sugubat 

ce ii place la ospat! :P :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu carne de porc si ciuperci