Lasagna

de mosuletulene in Curcan, 27 Oct 2012 | 3423 vizualizari

 

cred ca-i cazul ca sa scriu,
o reteta percum stiu,
precum eu am pregatit,
o lasagna-am gatit....

 

INGREDIENTE

  • 1,4 kg carne de curcan macinata
  • sos bechamel
  • 2 borcane de sos de paste napoletana
  • 4 cepe mai mari
  • 4 catei de usturoi
  • 80 g unt
  • doua linguri mari de faina
  • 0.5 l lapte
  • 1 pachet foi paste pentru lasagna
  • sare
  • piper
  • praf de rozmarin
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna:

Preparare sos bechamel:


Se topeste untul la foc mic, cand s-a topit am incorporat cele doua linguri de faina cu varf si am amestecat, luand de pe foc, pana cand faina s-a incorporat bine in unt. Pe urma am adaugat cate putin laptele, sa nu se faca cololoase, pana s-a incorporat foarte bine cu faina si untul. Am pus din nou vasul pe foc asaugand sare si putin piper obtinand o pasta usor lichida. Ca sa fie mai aromat eu am adaugat si vre-o 4 catei de usturoi tocati foarte marunt.


Preparare sosul pentru umplutura lasagna:


Am tocat cepele marunt si le-am calit in putin ulei si apa, am adaugat sare, piper, un varf de lingurita de praf de rozmarin. Cand s-a inmuiat ceapa am adaugat carnea macinata de curcan. Cand s-a patruns bine carnea am adaugat cele doua bircane de sos napoletana pentru paste si am mai lasat sa fiarba pana cand s-au omogenizat bine si se obtine un soi de pasta/sos.


Pregatirea lasagna:


Intr-o tava de yena mai mare am uns tava cu putin ulei, am asezat un strat subtire de sos bechamel peste care am asezat pastele foi pentru lasagna, peste care am mai pus un stat de sos beshamel si am asezat un strat subtire de sosul de carne si am repetat cu alte straturi de paste unse cu bechamel pana am umplut tava iar peste ultimul start de paste de deasuprta am pus un strat mai gros de sos bechamel, defapt tot ce mi-a mai ramas.


Am pus-o in cuptor cam 40 de minute pentru aragazul nostru si a iesit bestial de buna!


...si iata am debitat


mai putin versificat


o reteta delicoasa,


sa o ai la tin' pe masa! ;)


Pofta mare si spor!


Mosuletul sugubat


ce ii place la ospat! :P :)


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

Aparat de vidare V3840-I

- 200 lei
1199.99 lei
999.99 lei

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

COMENTARII (21)

diaconta 1

28.10.2012, 12:09

am venit sa las si LIKe-ul si sa mai salivez putin la ea

Cris2711 1

28.10.2012, 12:24

faina

Ina 1

09.11.2012, 17:44

preferata mea!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!