Frigarui de curcan cu legume, la grill

de laura_n in Curcan, 11 Mar 2017 | 621 vizualizari

 

O alegere buna, alaturi de legume, piticii mei le-au devorat :)

 

INGREDIENTE

  • 400 gr piept dezosat curcan
  • 1 dovlecel
  • 3-4 cartofi lunguieți
  • roșii cherry (mix soiuri)
  • 1 ardei kapia roșu
  • 1 ardei kapia portocaliu
  • sare
  • boia dulce
  • pudră usturoi
  • 2 lg ulei floarea soarelui
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frigarui de curcan cu legume, la grill:

Carnea de curcan se taie cuburi potrivite. Se stropește cu puțin ulei și zeamă de lămâie, se asezonează cu sare, boia dulce, pudră de usturoi și se marinează la rece.


Între timp, se curăță cartofii, se taie cuburi potrivite, cam de dimensiunea cuburilor de carne. Se gătesc puțin la aburi sau se fierb, se asezonează cu unt și sare și se dau deoparte.


Legumele se curăță, se spală și se taie cuburi potrivite. Dovlecelul se feliază rondele.


Se pregătesc câteva bețe de frigărui, se ung cu puțin ulei.


Se scoate carnea de la rece, se înfig alternativ ingredientele pe câte un băț de frigăruie. Se lasă deoparte.


Se pune la încins grill-ul. Se așază frigăruile pe întreaga suprafață a grilull-ului.


Să nu vă speriați dacă le vedeți prea rumenite, este boiaua care se arde prima, însă carnea va fi suculentă.


Se întorc pe cealaltă parte, se lasă să se frigă până se pătrunde bine carnea.


Se scot frigăruile pe un tocător de lemn, se lasă câteva minute la odihnă, apoi se servesc cu sos iute sau după preferințe.


Sunt absolut grozave aceste frigărui, au și garnitură inclusă și se prepară extrem de repede. Tot ce vă trebuie este un grill bun de care să nu se lipească ingredientele, chiar și în absența grăsimii.


Să vă fie de folos!

 

TIPS-URI

1

taiati cuburile de carne potrivit de mari, nici prea mici sa iasa uscate, dar nici prea mari ca sa nu ramana cruda carnea in interior.

2

pregatite astfel, nu mai e nevoie de garnitura, eventual o salata sau un sos picant

Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui de curcan cu legume, la grill" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Gherca Daniela 1

11.03.2017, 23:11

O bunatate!

dantes 1

12.03.2017, 07:31

Gustoase!

mirela0911 1

12.03.2017, 09:54

Ce ne plac frigaruile!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Învârtita cu nuci și dulceață de caise

de RODIMUR 5

ieri la 23:04

Mâncărică de prune uscate și afumate, cu frecăței

de RODIMUR 5

ieri la 19:48

Carnati de casa

ieri la 17:27

Cheesecake cu cafea si ciocolata

de katty 5

ieri la 15:23

Chec aromat cu piscoturi si gem de caise

de katty 5

ieri la 15:00

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de curcan cu parmezan la cuptor