Aripi de curcan tandoori-reteta de inspiratie indiana

de pansy1 in Curcan, 1 Mar 2010 | 6915 vizualizari

 

Tandoor este un cuptor de argila cilindric,specific nodului Indiei si zonelor invecinate,in care focul se face chiar in cuptor(foc de lemne sau carbune ) .temperatura in acest cuptor se apropie de 480 grad celsius si se pastreaza timp indelungat.carnea se pune pe frigare si asa se coace.E un cuptor exclusiv pentru carne si 2 tipuri de paine specifice,un fel de lipii,care se coc lipite pe peretii cuptorului.

Asta e povestea pe scurt si in mare a cuptorului tandoor.Puiul tandoori e puiul fript in tandoor.

Am facut exact reteta de pui tandoori,din punct de vedere al condimentelor,doar ca am fript carnea in cuptorul aragazului si am folosit aripi de curcan.Puiului i se scoate pielea,dar aripilor de curcan mai greu,asa ca le-am lasat cu piele cu tot.

 

INGREDIENTE

  • -4 aripi de curcan ,cu varfurile taiate
  • -1 borcan mare de iaurt (370-400 ml)
  • -1 lingura de condimente ptr pui tandoori  (tandoori chicken masala),reteta spune 4,dar cred ca pentru gusturil romanesc e mult 4,pentru ca e foarte iute.Condimentul acesta,masala e format din: coriandru,boia dulce si iute,chimen (nu chimionul nostru romanesc,cel caruia in mod gresit ii spunem chimen),piper negru,ghimbir,cardamom,dafin,seminte de fenicul,cuisoare,usturoi,sare ).toate aceste ingrediente se gasesc la noi.am sa incerc sa dau o reteta pentru el,pentru ca merita.
  • -ardei iute verde
  • -zeama de la 1/2 de lamaie.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripi de curcan tandoori-reteta de inspiratie indiana:

Indepartati varfurile aripilor de curcan,apoi taiati-le in doua pe la incheietura.stropiti carnea cu zeama de lamaie si sare .

Amestecati iaurtul cu condimentele si ardeiul iute.

Puneti carnea in mixtura si amestecati bine dupa care acoperiti vasul cu o folie si marinati la frigider 12 ore sau de seara pana a doua zi.

Puneti bucatile de carne intr-un vas termorezistent ,acoperiti cu o folie de aluminiu si puneti in cuptorul preincalzit si coaceti la foc mediu,cam o ora,dupa care scoateti folia sa se rumeneasca frumos carnea.

Serviti cu salata verde,ceapa rosie si bucati de lamaie.Astea ar trebui si ele presarate cu un alt condiment,dar e deja prea mult.

Reteta promisa ptr condiment :

 

1 lg (lingurita) praf de usturoi

1 lg ghimbir uscat si macinat

1 lg cuisoare macinate

1/2 lg nucsoara rasa

1 lg coaja de nucsoara(mace)-asta nu stiu daca se gaseste dar cred ca poate fi inlocuita cu curcuma (turmeric) sau sofran

1 1/2 lg chimen macinat (nu chimion )

2 Lg (linguri ) coriandru macinat

1 lg seminte fenicul macinate

1 lg scortisoara (optional)

1 lg piper negru macinat

1 lg seminte cardamom maro macinate

1 lg boia iute

1 lg boia dulce

 

se amesteca toate ingredientele si se pastreaza intr-un recipient bine inchis. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripi de curcan tandoori-reteta de inspiratie indiana" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Piept de curcan cu sos de rodii