Aripi picante cu cartofi taranesti

de Sim0na in Pui, 29 Aug 2012 | 2313 vizualizari

 

Din tolba cu "expirate" :)

 

INGREDIENTE

  • 10 aripioare de pui
  • 5 catei usturoi
  • 1 lingura delikat sare
  • 2 cani apa
  • boia
  • crocant snitel
  • 6 cartofi
  • 1 ceapa mica rosie
  • 1 ceapa mica alba
  • slanina de porc
  • ulei
  • 1/2 lingurita boia iute
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripi picante cu cartofi taranesti:

Aripioarele le`am spalat, am indepartat varfurile, apoi le`am taiat pe jumatate. Le`am amestecat cu usturoiul pisat, delikat, sare si cele 2 cani de apa si le`am bagat la frigider pentru 24 ore. A doua zi, le`am scurs de apa si le`am amestecat cu boia. Le`am mai lasat cateva minute, cat am pregatit cartofii ptr fiert.

Intr`o cratita am pus ulei din abundenta si am lasat sa se incinga bine. Aripioarele le`am amestecat cu crocant snitel, apoi le`am pus in ulei incins. Le`am prajit pe ambele parti.

Cartofii i`am pus la fiert in coaja, insa nu foarte tare, doar cat sa intre furculita in ei. I`am lasat sa se raceasca putin, apoi i`am taiat cubulete nici prea mici... nici prea mari.

Am pus putin ulei la incins... am adaugat ceapa taiata solzisori si slanina cubulete subtiri si am lasat sa se caleasca. Cand au fost aproape gata.. fara a se arde, am adaugat 1/2 lingurita boia iute si am amestecat bine. Am adaugat imediat si cartofii cubulete si am amestecat cu totul. Am lasat cateva minute, la foc mic, sa se imbine aromele..

Combinatia de afumatura de la cartofi cu aroma de usturoi de la aripioare a fost delicioasa!

 

RETETA IN IMAGINI

Aripi picante cu cartofi taranesti-0
Aripi picante cu cartofi taranesti-1
Aripi picante cu cartofi taranesti-2
Aripi picante cu cartofi taranesti-3
Aripi picante cu cartofi taranesti-4
Aripi picante cu cartofi taranesti-5
Aripi picante cu cartofi taranesti-6

COMENTARII (26)

Rux

Rux 1

29.08.2012, 22:32

Grozav chiar daca de la arhive...super!

Lau

Lau 1

30.08.2012, 13:50

bun

Sim0na

Sim0na 1

31.08.2012, 10:44

RuxyRux,
sufletista

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!