Aripioare de pui in crusta crocanta

de Ancutsa in Pui, 17 Mar 2020 | 1717 vizualizari

 

Pentru o masă în familie, am pregătit aceste aripioare de pui în crustă de pesmet, ou și făină, dar mai întâi le-am trecut prin mirodenii. Iar ca garnitură am făcut și câțiva cartofi prăjiți.

 

INGREDIENTE

  • 8 aripioare de pui,
  • Pesmet, după gust,
  • Făină, după gust,
  • 1 ou,
  • Sare, după gust,
  • 1 linguriță mix mirodenii (boia dulce, coriandru, rozmarin, cimbru, oregano, măghiran),
  • 500 ml ulei,
  • 8 cartofi roșii,
  • Brânză cu smântână, după gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripioare de pui in crusta crocanta:

 

Se pârlesc aripioarele bine, pentru a scăpa de fulgi, se spală sub jet de apă rece, apoi se tăvălesc prin oul bătut cu sare, după gust, dar și mirodeniile preferate. Se dau prin pesmetul amestecat cu făina și se rumenesc într-o tigaie cu ulei încins (aprox 500 ml). Se scot pe o tavă pregătită cu șervete de hârtie, care să absoarbă surplusul de ulei.

Pentru garnitură, se curăță cartofii, se spală și se taie pai, se sărează și se prăjesc. Se scot, de asemenea, pe o tavă cu șervete de hârtie.

Se servesc cu una-două linguri de brânză cu smântână.

 

Porții: 4

Timp de pregătire: 10 min,

Timp de gătire: 1 h

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

 https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/03/aripioare-de-pui-in-crusta-crocanta.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare de pui in crusta crocanta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Ancutsa 1

02.04.2020, 17:22

Rocsi, ma bucur ca iti plac!

Ancutsa 1

02.04.2020, 17:23

Domnule Dante, multumesc!

Ancutsa 1

02.04.2020, 17:23

Multumesc, Mirela!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rulouri din pulpe de pui cu legume , branza topita si pepene galben pe pat de cartofi