Aripioare de pui la capac

de Miha in Pui, 2 Sep 2009 | 4987 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 aripioare de pui
  • 50 g unt
  • 1 lingura miere
  • 3 linguri suc de rosii
  • 2 catei usturoi
  • 1 lingurita boia de ardei
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 1/2 lingurita rozmarin
  • sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripioare de pui la capac:

Untul il topim,dupa care adaugam sucul de rosii,mierea si condimentele. Fierbem sosul pana se ingroasa putin.

In acest sos punem aripioarele curatate si spalate si le tinem vreo 10-15 minute.



Intre timp punem o cratita cu apa la fiert,in jur de 2 litri de apa.Cand apa incepe sa clocoteasca se acopera cu un capac asezat cu partea inferioara in sus.Pe acest capac se aseaza aripioarele de pui si se pune cratita astfel pregatita in cuptorul incins,la foc mediu,pana se rumenesc bine pe ambele parti.


Am servit cu un pire de cartofi delicios,ca la mama acasa. :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare de pui la capac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

rivka 1

02.09.2009, 20:36

imi place foarte mult reteta , o sa o incerc in weekend cand cumpar aripioare acum am fost plecata 1 luna si i-am lasat sotului multa mancare cu pui a spus ca nu mai vrea sa vada pui 1 an , dar la sf de saptamana ii fac surpriza , imi place mult reteta si mi s-a facut pofta!

Miha 1

02.09.2009, 22:52

Noua ne-a placut tare mult! Merita incercata aceasta reteta!

eleny2010 1

12.11.2010, 12:21

hmmm pare delicios miha. felicitari ptr imaginatia din bucatarie. trebuie neaparat sa incerc si eu ptr prima data la cuptor pe capac si mai ales aceste ingrediente. pupicii ai 5 fur

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert - Clafoutis cu cirese
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Aripioare cu boia si vin