Aripioare de pui marinate si impanate

de nadea68 in Pui, 25 Iun 2013 | 3635 vizualizari

 

In reteta originala pe care am gasit-o intr-o revista culinara se folosesc parti de pui intreg,eu am pereferit aripioare de pui :)

 

INGREDIENTE

  • -800 g aripioare de pui
  • -2 lamai
  • -6 linguri faina
  • -6 linguri pesmet
  • -un ou
  • -ulei pentru prajit
  • -sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripioare de pui marinate si impanate:

La inceput marinam carnea. Lamaile se spala, se taie in doua si se stoarce sucul. Carnea spalata si uscata se pune intr-un bol si deasupra se varsa sucul de lamaie. Se lasa la marinat in frigider vreo 20 minute.

Pregatim impanatura. Intr-un castronel punem oul si-l batem cu o furculita. In alte doua farfurii punem faina si pesmetul. Scoatem carnea ,lasam sa se scurga un pic si incepem sa impanam.

Bucatile de carne le dam mai intai in faina pe ambele parti, dupa aceea in ou si la sfarsit prin pesmet. Intr-o craticioara inalta incalzim uleiul (cam 3 pahare) .Punem cateva bucati de carne si dam focul la mai mic. Carnea trebuie sa fie scufundata totalmente in ulei. Aripioarele se frig cam 15 minute. Daca bucatile de carne sunt mai mari se lasa mai mult . Eu ca sa fiu sigura le-am probat :).

Dupa ce se frig se scot pe hartie de bucatarie sa asoarba uleiul. Se sareaza. Se servesc foarte calde.

TIPS-URI

1

- carnea se poate marina si cu sucul de portocale si otet balsamic

2

-o idee rafinata e sa se adauge la ou,coaja de lamaie rasa si patrunjel taiat fin :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare de pui marinate si impanate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Aripioare picante KFC