Aripioare la cuptor cu legume

de Sylvia in Pui, 11 Mai 2010 | 8843 vizualizari

 

Va recomand aceasta reteta lejera si aromata, perfecta pentru un pranz sau o cina lejera.

 

INGREDIENTE

  • Pentru 2-3 portii  avem nevoie de : 
  • 7-8 aripioare de pui, 
  • 50ml ulei,
  • 50 ml vin alb,
  • 50 ml apa,
  • o lingura de sos de soia,
  • un catel de usturoi,
  • boia,
  • sare,
  • piper,
  • verdeata maruntita ( patrunjel, telina si salvie verde am pus eu )
  • Legume :
  • 300 grame de mazare verde,
  • 4 morcovi medii,
  • 250 grame ciuperci forestiere  asortate  ( galbiori, ghebe, champinioane)
  • o lingura ulei de masline,
  • sare,
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripioare la cuptor cu legume:

Spalam si stergem aripioarele, le frecam cu sare si pe punem la marinat in sosul facut din apa+vin+ulei+soia si verdeata si le lasam la rece o ora.  Dupa aceea le asezam intr-un vas termorezistet si turnam sosul peste ele, asezonam cu piper, boia si verdeata si sunt gata pentru a lua drumul la cuptor. 

 Se pun la cuptorul preincalzit pentru 30-35 de minute.  Intre timp ne ocupam de legume, pregatim mazarea si ciupercile.

Le punem la foc cu o canita de apa si o lingura de ulei de masline, asezonate cu sare si piper. Nu am pus alte arome pentru ca ciupercile sunt foarte aromate si nu mai trebuie nimic in plus . Se combina foarte bine cu aripioarele crocante,  este o masa foarte lejera dar plina de arome, am presarat peste el putin marar  atat pentru decor cat si pentru aroma care imi place foarte mult.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare la cuptor cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

nadina73 1

13.05.2010, 01:47

prima data am pus furcile,super ,felicitari

Sylvia 1

13.05.2010, 12:32

Teo ma bucur ca ti-a placut, pupici

Sylvia 1

13.05.2010, 12:33

Multumesc mult

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pui in sos de rosii cu ciuperci si ardei