Aripioare picante

de Constelatialeu in Pui, 9 Dec 2015 | 5702 vizualizari

 

Miercurea am de hranit un nepot, Victoras-Leonas, asta ca sa nu uit cum e sa ai baiat acasa....asa ca miercurea am de lucru......baiatul trebuie sa fie hranit cand se duce la pregatire, iar eu ma pun pe treaba, pana vine si Leone al meu, mai vinerea.....M-am inspirat de la Gaby, era deschis la ea si am tras cu ochiul...

 

INGREDIENTE

  • 10-12 aripioare
  • 2 linguri de sos de soia (am scapat un pic mai mult)
  • 100 g faina
  • 2 lingurite boia iute (1 lingurita daca nu vrei prea iute)
  • 2 lingurite pudra de usturoi
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • fulgi de porumb
  • ulei pentru prajit
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripioare picante:

Mai intai taiem aripioarele in doua, le spalam, apoi le punem intr-un bol si turnam sosul de soia, amestecam si lasam cca 10 min. Intr-un castron punem faina, boiaua iute si pudra de usturoi si amestecam bine, apoi tavalim aripioarele prin acest amestec, le asezam pe o tava. Dupa ce am tavalit toate aripioarele, acoperim tava cu o folie alimentara si o dam la frigider pret de vreo 2 ore.

Apoi le scotem si le pregatim de prajit. Batem cele doua oua cu sare si piper, apoi trecem fiecare aripioara prin ou si dupa aia prin fulgi de porumb, fulgi ce i-am maruntin cu mana. Punem pe foc un tuciulet mai mare, lasam se incinga bine, adaugam uleiul si apoi aripioarele, sa fie acoperite de ulei si sa sfaraie bine. Lasam sa s erumeneasca pe toate partile, apoi le scoatem pe un servetel sa absoarba surplusul de ulei. Cam asta-i toata treaba,se servesc cu maioneza cu usturoi, cartofi prajiti sau orice altceva va face placere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare picante" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

mihaelar63 1

10.12.2015, 18:35

Arata super . Dar de astea cu piele eu nu ma inghesui

Constelatialeu 1

10.12.2015, 19:14

Ina, mai fac pauza, pana-mi cresc dintii si apoi iar rod coaste...

Constelatialeu 1

10.12.2015, 19:15

Misulico, lasa ca ma sacrific eu si pentru tine.....

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pui a la KFC