Aripioare si pulpe de pui pe pat de lamaie cu sos de usturoi si cu ciuperci

de Sidy in Pui, 7 Mar 2013 | 2053 vizualizari

 

Chiar am folosit aripioare, desi in poze se vad mai mult pulpele. Dar puteti folosi orice carne de pui, de la pulpe pana la pui intreg, pe care-l portionati.
Toata lumea este incantata de niste aripioare crocante, servite ca o simpla gustare sau la o masa intre prieteni.Picante, dulci, sarate, crocante, lipicioase, gratinate sau prajite, aripile de pui pot fi preparate in numeroase feluri,dar mie...tot mai mult imi plac pulpele
.Si asa cu lamaie si sos de usturoi au iesit grozave....Serviti !

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe pui
  • 4 aripioare
  • 500 g ciuperci
  • 1-2 lămîi
  • 1 caciulie usturoi
  • 300 ml vin alb
  • 1 lingura condimente pentru pui Kotany
  • 2-3 linguri sos de soia
  • 4-5 cepe verzi
  • ardei rosu
  • 50 g cascaval afumat
  • patrunjel verde
  • 1 lingura untura
  • piper negru Kotany
  • 1/2 lingurita chilli Kotany
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripioare si pulpe de pui pe pat de lamaie cu sos de usturoi si cu ciuperci:

Inlaturam pielita de pe pulpele de pui , apoi le facem cu un amestec format din condimente pentru pui,piper proaspat macinat, chilli si sosul de soia.La fel frecam si aripioarele.


Lamaile le taiem felii sibtiri, ceapa o taiem cam de 1,5 cm oblic si 4-5 catei de usturoi ii curatatm si ii taiem rondele.


Intr-o tava unsa cu putina untura presaram feliile de lămîie , ceapa si usturoiul taiate.


Asezam deasupra pulpele si aripioarele condimentate.


Curatam ciupercile si piciorusele lor, cascavalul il taiem feliute subtiri, patrunjelul verde il tocam.


Preparam sosul de usturoi din restul de usturoi presat, doua linguri de ulei de masline, o lingura de patrunjel verde tocatsi 100 ml vin. Le amestecam pe toate sa se omogenizeze.


Ciupercile le asezam peste aripioarele si pulpele de pui si cu ajutorul unei lingurile punem in palaria ciupercutelor putin din sosul de usturoi.


Restul sosului il punem in tava in care am adaugat si cele 200 ml de vin alb.


In fiecare palarioara de ciuperca , mai adaugam cate o feliuta de cascaval afumat si cate o feliuta de ardei rosu.


Feliile de lamaie ramase pe punem deasupra peste carne.


Dam tava cu carne la cuptorul dinainte incalzit la 200 de grade C pentru aproximativ o ora , sa se coaca bine pulpele si aripioarele.


Cand sunt bine rumenite le servim alaturi de ciuperci si o salata de varza , amestecata cu putina varza rosie si 2-3 rosii cherry.


Pofta mare sa aveti !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare si pulpe de pui pe pat de lamaie cu sos de usturoi si cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Rocsi 1

08.03.2013, 20:35

Mmm bunatate!

Panacris 1

26.07.2013, 16:06

babi5 1

20.08.2013, 07:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pui grecesc cu lamaie, oregano si usturoi