Aroma de toamna (placinta cu dovleac)

de aziz in Prajituri, 11 Ian 2011 | 5867 vizualizari

 

reteta este a domnului motan. bine, mi-am pus oleac si eu amprenta ca doar nu m-am putut abtine:))

 

INGREDIENTE

  • 650gr faina
  • 200 iaurt
  • 200ml ulei
  • 1 praf de copt
  • 1lingurita sare
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 150gr zahar
  • umplutura:
  • un dovlecel de marime medie (vz foto,chiar habar nu am cit a cintarit,sa zicem cam 1,5 kg)
  • 6 mere mijlocii
  • o lamiie
  • 200 gr zahar
  • 100 gr unt
  • un praf sare
  • vanilie
  • o lingura scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aroma de toamna (placinta cu dovleac):

curatam minunea de dovleac si o dam pe razatoarea mica la fel procedam si cu merele.amestecam merele cu dovleacul si zaharul,zaharul vanilinat si sucul de la lamiie .untul se pune la foc intr-o oala destul de maricica peste care adaugam amestecul de dovleac .punem capacul si mai mestecam din cind in cind ,va fierbe in suc propriu nu adaugam apa.cind este fiert adaugam o lingura de scortisoara.dam compozitia la racorit


intre timp facem aluatul din ingredientele de mai sus si il impartim in doua din care facem 2 foi.se pune prima foaie in tava(este tava de unica folosinta este mult mai mica decit tava de la cuptor)punem dovleacul caldut si foaia a doua.dam la cuptor 175 grade cam 20 -25 minute.lasam la racorit apoi pudram cu zahar vanilinat .excelenta!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Aroma de toamna (placinta cu dovleac)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

lia maria 1

12.01.2011, 09:50

mamaieelena 1

12.01.2011, 10:02

buna placinta

aziz 1

12.01.2011, 11:50

fetelor multumesc de aprecieri

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Orange pie (portokalopita)