Prajitura cu ciocolata,cafea si piscoturi

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 24 Mai 2011 | 8029 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri lapte
  • 7 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • Vanilie
  • 10 g praf de copt
  •  15 piscoturi
  •  Crema:
  • 250 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 8 piscoturi
  • 100 ml cafea tare
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 100 ml lapte
  • 1 lingura amidon
  • Vanilie
  • Glazura:
  • 150 g ciocolata
  • 50 ml lapte
  • 50 g unt

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata,cafea si piscoturi:

Ouale se separa; albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si se lasa deoparte.


Gabenusurile se mixeaza cu zaharul 10 minute pana devin o compozitie cremoasa,apoi se adauga uleiul si leptele si se continua mixarea. Faina se amesteca cu cacaua si praful de copt si se cerne peste compozitia de galbenusuri. Albusurile se incorporeaza in crema de galbenusuri si se amesteca cu o lingura pentru a nu se lasa compozitia.


Aluatul se toarna intr-o tava tapetata cu hartie(24x24) si se coace la temperatura medie 25-30 minute sau pana trece testul scobitorii.


Crema:


Galbenusrile se mixeaza cu zaharul,apoi se adauga amisonul si laptele. Compozitia se pune intr-o cratita,pe foc,si se amesteca incontinuu pana se ingroase ca o smantana,apoi se lasa deoparte pana la racire completa.


Piscoturile se rup bucati se se amesteca cu 100 ml cafea.


Untul se mixeaza cu zaharul pudra, apoi se adauga crema racita si piscoturile faramitate in cafea.


Glazura:


Ciocolata rupta bucati se amesteca cu laptele si untul si se topeste la bain-marie.


Blatul se insiropeaza cu putina cafea,se intinde ½ din crema,un strat de piscoturi inmuiate in cafea si restul de crema. Se da la rece apoi se toarna glazura. Desupra glazurii se aseazea capsuni intregi(optional)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata,cafea si piscoturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

lilik 1

26.05.2011, 01:36

Pasiune pentru bucatarie 1

26.05.2011, 21:53

fetelor ma bucur tare mult ca va place si va inspira

cristeena20 1

07.01.2013, 15:22

Arata asa de bine!!!!ce buna ideea cu piscoturile...ma duce cu gandul la tiramisu cu surplus de ciocolata...bravo!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
BRIOSE NEGRESE