Arome orientale: tort cald de ciocolata, aroma de cuisoare si inghetata de portocale

de Oana in Torturi, 31 Aug 2010 | 6891 vizualizari

 

Ceva ce nu se poate descrie in cuvinte, trebuie neaparat sa incercati! Un desert extrem de usor, rapid, senzational de bun!

 

INGREDIENTE

  • Tort de ciocolata:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 100 g unt
  • 3 cuisoare macinate
  • 250 g zahar
  • 3 oua
  • 150 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • Glazura:
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 100 ml frisca lichida
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Arome orientale: tort cald de ciocolata, aroma de cuisoare si inghetata de portocale:

Se topeste untul impreuna cu ciocolata, apoi se mixeaza impreuna cu zaharul si se adauga ouale rand pe rand, mixand bine dupa fiecare in parte. Cuisoare zdrobite bine, praf, se amesteca cu faina, praful de copt si sarea si se adauga in ploaie in crema de ciocolata, mixand la viteza mica. Se tapeteaza o forma de tort cu faina si se coace blatul la foc mic pana trece testul scobitorii (aprox 30 minute). Se scoate apoi din forma si se lasa la racit. Se topeste ciocolata cu frisca licida pentru glazura si se toarna peste tort.


Se serveste o felie de tort cald cu o cupa maaaaaare de inghetata de portocale. De vis!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Arome orientale: tort cald de ciocolata, aroma de cuisoare si inghetata de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

mena29 1

01.09.2010, 10:28

Oana,nici eu nu am reusit sa repar toate furculitele,ce rautacios cine a dat nota mica la asa o reteta delicioasa Pastrez reteta ca mi-ai facut o poftaaa

Rocsi 1

01.09.2010, 11:29

ce bine arata

Krystyan Trendy 1

25.11.2013, 12:27

interesanta reteta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu zmeura
  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu capsuni