Arome orientale: tort cald de ciocolata, aroma de cuisoare si inghetata de portocale

de Oana in Torturi, 31 Aug 2010 | 6153 vizualizari

 

Ceva ce nu se poate descrie in cuvinte, trebuie neaparat sa incercati! Un desert extrem de usor, rapid, senzational de bun!

 

INGREDIENTE

  • Tort de ciocolata:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 100 g unt
  • 3 cuisoare macinate
  • 250 g zahar
  • 3 oua
  • 150 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • Glazura:
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 100 ml frisca lichida
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Arome orientale: tort cald de ciocolata, aroma de cuisoare si inghetata de portocale:

Se topeste untul impreuna cu ciocolata, apoi se mixeaza impreuna cu zaharul si se adauga ouale rand pe rand, mixand bine dupa fiecare in parte. Cuisoare zdrobite bine, praf, se amesteca cu faina, praful de copt si sarea si se adauga in ploaie in crema de ciocolata, mixand la viteza mica. Se tapeteaza o forma de tort cu faina si se coace blatul la foc mic pana trece testul scobitorii (aprox 30 minute). Se scoate apoi din forma si se lasa la racit. Se topeste ciocolata cu frisca licida pentru glazura si se toarna peste tort.


Se serveste o felie de tort cald cu o cupa maaaaaare de inghetata de portocale. De vis!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Arome orientale: tort cald de ciocolata, aroma de cuisoare si inghetata de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

mena29 1

01.09.2010, 10:28

Oana,nici eu nu am reusit sa repar toate furculitele,ce rautacios cine a dat nota mica la asa o reteta delicioasa Pastrez reteta ca mi-ai facut o poftaaa

Rocsi 1

01.09.2010, 11:29

ce bine arata

Krystyan Trendy 1

25.11.2013, 12:27

interesanta reteta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

Aperitiv ciuperci umplute cu ricotta, invelite in bacon

de Rocsi 9

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Tort Milka