Arpacas(grau fiert)

de Rocsi in Mancaruri de post, 13 Mar 2010 | 35459 vizualizari

 

Poate ca o sa va para ciudat ca scriu reteta asta dar poate este o fata mai tanara care nu stie sa faca si imprejurarile o forteaza sa faca si asta.

 

INGREDIENTE

  • 800 gr grau
  • 1,600 l apa
  • coaja rasa de la o lamaie mare
  • 1 esenta rom
  • un castron nuca macinata
  • 200 gr zahar (sau daca vreti mai dulce puneti mai mult)
  • nuca de cocos
  • bombonele colorate
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Arpacas(grau fiert):

Graul se spala in 4-5 ape.


intr-o oala de tuci se pune apa peste care se pune graul si un stop de sare.


aceasta se da la cuptor si se invarte din cand in cand cu o lingura de lemn(se poate face si pe aragaz)


se fierbe insa nu prea tare ca atunci cand se raceste se mai ingroasa,bobul de grau trebuie sa se simta intreg dar sa fie fiert.


cu 10 min inainte de a inchide cuptorul se pune zaharul si se invarte bine,iar peste 10 min aragazul se inchide.


se scoate oala din cuptor,se pune coaja de lamaie si esenta de rom.


o mai lasati 10-15 min la racorit si puneti si nuca macinata.


cand serviti puneti in farfurie peste care presarati nuca de cocos si bombonele colorate.

 

TIPS-URI

1

daca o faceti pentru pomana sau altceva puteti sa o pudrati cu cacao,ornati cu patratele de ciocolata sau ce mai doriti.

2

noi am facut pentru a papa .

Daca ti-a placut reteta noastra "Arpacas(grau fiert)" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Miha 1

15.03.2010, 10:26

Nadina, tu n-ai nici o mancare pe care nu poti sa o inghiti, indiferent de cine a facut-o?

anomisana 1

22.03.2011, 16:43

Rocsi, bine ai facut ca ai postat reteta. Am sa ma inspir de la tine si de la Nadina si sper sa-mi iasa, ca nu am incotro. Pana la 40 de zile ma mai ajuta matusile, dar dupa aceea trebuie sa ma descurc singura. Ce pacat ca nu am profitat si nu am invatat reteta mamei... O facea atat de buna... Nici eu nu mancam de la pomana, dar facuta de mama, era altceva.

Rocsi 1

22.03.2011, 20:01

anomisana bafta si sper sa iti iese...de obicei se zive ca graul e pretentios ,nu stiu de ce..eu mereu fac cu mama si imi iese..astept sa imi zici ce ti-a iesit

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Chocoflan
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti reteta - de post