Arroz al horno

de radu_popovici in Pui, 9 Dec 2010 | 3849 vizualizari

 

Este una dintre retetele pe care bucataria spaniola le-a adoptat prin filiera maura, arroz al horno fiind ruda buna cu pilaful arab. Ca si in cazul pilafului gatit in stil oriental, orezul din arroz al horno se gateste la cuptor, fara a-l amesteca.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui, circa 300 g, taiat cubulete
  • 1 ardei gras rosu mic, curatat si taiat fasiute
  • 1 ardei gras galben mic, sau verde, curatat si taiat fasiute
  • 1 cana de orez cu bob rotund
  • 100 g mazare congelata
  • 10-20 feliute de carnat chorizo
  • 2 felii de bacon, taiate in jumatate
  • 1 cutie cu rosii tocate (circa 400 g in total)
  • 1 ceapa mica, tocata marunt
  • 2 catei de usturoi, pisati
  • 2 lingurite de boia dulce
  • 1 1/2 cana cu apa
  • 1/2 lingurita de firisoare de sofran
  • 2 lingurite de pasta de ardei iute
  • sare
  • 2 lingurite de zahar
  • piper negru, macinat
  • 1-2 linguri de ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Arroz al horno:


Se incalzeste cuptorul la 190 °C. Se incing firisoarele de sofran intr-o tigaita si apoi se piseaza.


Se incinge uleiul intr-o tigaie si se adauga ceapa si usturoiul. Se soteaza 2 minute. Se adauga bucatelele de pui si feliutele de chorizo. Se prajesc pana ce se rumenesc uniform. Se adauga fasiutele de ardei gras si se continua alte 2-3 minute, pana ce acestea se inmoaie. Se adauga rosiile, boiaua, mazarea, si pasta de ardei iute. Se amesteca si se gateste la foc mic 2-3 minute.


Se pune orezul intr-un vas termorezistent, se adauga mixtura din tigaie, apa, sare, zahar, piper si sofran. Trebuie ca ingredientele sa ajunga doar pana la jumatate din inaltimea vasului, ca orezul sa aiba loc sa se umfle. Se pune vasul in cuptor si se lasa 20-30 de minute, pana ce mare parte din lichid este absorbita.

Se scoate vasul din cuptor, se asaza deasupra bucatile de bacon si se continua alte 10-15 minute, pana ce orezul este facut, lichidul este absorbit iar baconul este rumenit.


 

TIPS-URI

1

Nu alegeti un bacon prea gras, pentru a numari inutil continutul de grasimi al retetei, si asa destul de substantial.

2

Carnati chorizo se gasesc in toate supermarketurile. Se pot inlocui cu alte tipuri de carnati cu gusst putin picant. Am folosit, de pilda, carnati plai si reteta a functionat foarte bine, desi a avut gust putin diferit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Arroz al horno" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Cris2711 1

15.12.2010, 17:37

mersi

elena1988 1

08.02.2011, 14:14

adry88 1

18.05.2011, 21:20

foarte gustos

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pui si orez in nuca de cocos