Baba cu rom

de ianculubita in Prajituri, 2 Dec 2013 | 10143 vizualizari

 

Cred ca stiti despre revista Delicii la cuptor care pe langa retete foarte usoare si delicioase,are si forme de silicon;eu am cumparat toate numerele,am facut bunatati de acolo si va recomand si voua;aceste prajiturele sunt foarte gustoase iar insiropate,au gustul savarinelor;merita incercat!!

 

INGREDIENTE

  • 50g stafide
  • 150ml rom
  • 225g faina
  • 1lingura zahar
  • 1plic drojdie uscata
  • 3oua
  • 25g unt moale
  • sare
  • Sirop
  • 300ml apa
  • 225g zahar
  • romul ramas de la stafide
  • coaja rasa si sucul de la o lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baba cu rom:

Intr-un bol punem stafidele sa se macereze in rom.

Intr-un castron punem faina,sare,zahar,drojdia,dupa ce am amestecat adaugam ouale batute cu unt moale,amestecam cu mixerul iar la sfarsit adaugam stafidele scurse;punem in forme compozitie pana la jumatate,acoperim cu un prosop de bucatarie si lasam sa creasca 15-20min;daca aluatul trece peste marginea formei,eliminam excesul de aluat si lasam la cuptor 30min.

In acest timp,facem un sirop din apa,zahar,coaja si sucul de lamaie iar dupa ce s-a legat,oprim focul si adaugam romul de la stafide.

Dupa ce s-au copt prajiturelele,le scoatem din forma,le scufundam in sirop intorcandu-le din cand in cand,le punem apoi pe un platou,turnam peste ele siropul ramas,coaja de lamaie deasupra si servim cu zmeura.

TIPS-URI

1

pentru cine doreste sa incerce si nu are forme speciale,se pot face in forme mici de savarine sau de briose

Daca ti-a placut reteta noastra "Baba cu rom" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

anca_rm 1

03.12.2013, 10:08

tare bine arata .....

ianculubita 1

03.12.2013, 11:47

claudiaO 1

13.10.2014, 17:21

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu pere