Baba cu rom

de ianculubita in Prajituri, 2 Dec 2013 | 4122 vizualizari

 

Cred ca stiti despre revista Delicii la cuptor care pe langa retete foarte usoare si delicioase,are si forme de silicon;eu am cumparat toate numerele,am facut bunatati de acolo si va recomand si voua;aceste prajiturele sunt foarte gustoase iar insiropate,au gustul savarinelor;merita incercat!!

 

INGREDIENTE

  • 50g stafide
  • 150ml rom
  • 225g faina
  • 1lingura zahar
  • 1plic drojdie uscata
  • 3oua
  • 25g unt moale
  • sare
  • Sirop
  • 300ml apa
  • 225g zahar
  • romul ramas de la stafide
  • coaja rasa si sucul de la o lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baba cu rom:

Intr-un bol punem stafidele sa se macereze in rom.


Intr-un castron punem faina,sare,zahar,drojdia,dupa ce am amestecat adaugam ouale batute cu unt moale,amestecam cu mixerul iar la sfarsit adaugam stafidele scurse;punem in forme compozitie pana la jumatate,acoperim cu un prosop de bucatarie si lasam sa creasca 15-20min;daca aluatul trece peste marginea formei,eliminam excesul de aluat si lasam la cuptor 30min.


In acest timp,facem un sirop din apa,zahar,coaja si sucul de lamaie iar dupa ce s-a legat,oprim focul si adaugam romul de la stafide.


Dupa ce s-au copt prajiturelele,le scoatem din forma,le scufundam in sirop intorcandu-le din cand in cand,le punem apoi pe un platou,turnam peste ele siropul ramas,coaja de lamaie deasupra si servim cu zmeura.

 

TIPS-URI

1

pentru cine doreste sa incerce si nu are forme speciale,se pot face in forme mici de savarine sau de briose

Daca ti-a placut reteta noastra "Baba cu rom" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

anca_rm 1

03.12.2013, 10:08

tare bine arata .....

ianculubita 1

03.12.2013, 11:47

claudiaO 1

13.10.2014, 17:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu iaurt, ness și stafide