Baba cu rom

de ianculubita in Prajituri, 2 Dec 2013 | 4628 vizualizari

 

Cred ca stiti despre revista Delicii la cuptor care pe langa retete foarte usoare si delicioase,are si forme de silicon;eu am cumparat toate numerele,am facut bunatati de acolo si va recomand si voua;aceste prajiturele sunt foarte gustoase iar insiropate,au gustul savarinelor;merita incercat!!

 

INGREDIENTE

  • 50g stafide
  • 150ml rom
  • 225g faina
  • 1lingura zahar
  • 1plic drojdie uscata
  • 3oua
  • 25g unt moale
  • sare
  • Sirop
  • 300ml apa
  • 225g zahar
  • romul ramas de la stafide
  • coaja rasa si sucul de la o lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baba cu rom:

Intr-un bol punem stafidele sa se macereze in rom.


Intr-un castron punem faina,sare,zahar,drojdia,dupa ce am amestecat adaugam ouale batute cu unt moale,amestecam cu mixerul iar la sfarsit adaugam stafidele scurse;punem in forme compozitie pana la jumatate,acoperim cu un prosop de bucatarie si lasam sa creasca 15-20min;daca aluatul trece peste marginea formei,eliminam excesul de aluat si lasam la cuptor 30min.


In acest timp,facem un sirop din apa,zahar,coaja si sucul de lamaie iar dupa ce s-a legat,oprim focul si adaugam romul de la stafide.


Dupa ce s-au copt prajiturelele,le scoatem din forma,le scufundam in sirop intorcandu-le din cand in cand,le punem apoi pe un platou,turnam peste ele siropul ramas,coaja de lamaie deasupra si servim cu zmeura.

 

TIPS-URI

1

pentru cine doreste sa incerce si nu are forme speciale,se pot face in forme mici de savarine sau de briose

Daca ti-a placut reteta noastra "Baba cu rom" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

anca_rm 1

03.12.2013, 10:08

tare bine arata .....

ianculubita 1

03.12.2013, 11:47

claudiaO 1

13.10.2014, 17:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pui cu sunca si mozzarella
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert malai dulce (Alivenci)