Prajitura razvratita

de Constelatialeu in Prajituri, 28 Feb 2013 | 1655 vizualizari

 

I-am zis asa ca m-a suparat,nu a iesit cum era in imaginea din revista.Culmea e ca am respectat in detaliu toate instructiunile,ceea ce nu fac deobicei.Asa ca i-am zis razvratita,pentru ca atunci cand am taiat blatul in 2 o foaie s-a rupt si de necaz am faramitat-o.Se vroia o prajitura martisor,am incercat eu sa dreg busuiocul,n-a iesit cine stie ce ,dar e gustoasa.

 

INGREDIENTE

Blat

  • 250 g unt
  • 250 g ciocolata amaruie
  • 200 g zahar
  • 6 oua
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri amidon

Crema

  • 500 ml lapte
  • 1 plic vanilie burbon ( era pastaie de vanilie,dar e cam scumpa)
  • 4 oua
  • 175 g zahar
  • 80 g faina

Glazura

  • 150 g ciocolata amaruie
  • 200 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura coniac
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura razvratita:

Blat:


Se amesteca untul,zaharul si ciocolata rupta si se pune pe baie de abur pana se topesc si devin omogene.Se lasa la rece,cand s-a racit se adauga cele 6 galbenusuri ,unul cate unul,apoi faina si amidonul si la sfarsit albusurile batute spuma.Se pune compozitia intr-o tava 20/30 tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor cca 30 min.Se lasa sa se raceasca si apoi se taie in 2.


Crema:


Se amesteca ouale,zaharul ,vanilia si faina.Se subtiaza compozitia cu laptele fierbinte si apoi se pune pe foc la baie de abur,amestecand incontinuu sa nu se faca cocoloase.Cand se ingroasa se da de pe foc si se lasa la racit.


Glazura:


Se fierbe pe baie de abur,laptele,zaharul si ciocolata,pana se ingroasa,se da de pe foc si se adauga lingura de coniac.Se toarna fierbinte peste prajitura.


Pentru ca mie mi s-a rupt foaia cand am taiat-o,am pus crema peste foaia intreaga si foaia rupta am faramitat-o ,semana ca pamantul de cartite,peste ea am turnat glazura calda.Am ornat ceva gen martisoare,ca tot maine-i 1 Martie...

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura razvratita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Satisfyyourcravings 1

28.02.2013, 21:13

Hehe, aspectuoasă sau nu, gustul sigur este bun!

Rocsi 1

28.02.2013, 21:23

Ba este o prajitura foarte buna

MotanLaOale 1

01.03.2013, 09:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura imposibila ...