Bacalhau espiritual

de cristeena20 in Peste, 10 Mar 2016 | 1268 vizualizari

 

Inca o reteta cu minunatul peste cod sarat - bacalhau. Desi e mai greu de gasit in alte tari acest peste, daca va cade in mana va recomand acest fel minunat. 

 

INGREDIENTE

  • o bucata de bacalhao gata inmuiata in apa
  • 250 ml lapte
  • 3 cepe mari
  • ulei de masline
  • 2 foi dafin
  • 5 catei de usturoi
  • 1 morcov mare sau 2 medii
  • 1 pahar vin alb
  • putin otet alb
  • 1/4 dovlecel
  • 1 punga cartofi pai
  • 500 ml sos bechamel
  • 1 pahar smantana
  • sare, piper,
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bacalhau espiritual:

Pestele trebuie sa fie deja inmuiat in apa rece si apoi pus la fiert in lapte cu dafin si cateva boabe de piper. Se fierbe cca 15 minute. Nua duagam sare deoarece pestele a fost tinut in sare mult si, desi a fost pus in apa rece pe care am schimbat-o de multe ori, tot ramane putin sarat. Deci trebuie sa avem grija cu sarea. Dupa ce a fiert, scoatme pestele si il lasma sa se raceasca putin , apoi il desfacem in solzi nu foarte mici-vezi in fotografie.


Intre timp facem sosul de ceapa- intr-o tigaie cu capac punem ceapa taiata solzisori cu ulei de masline-punem cu generozitate deoarece bacalhaua se gateste cu mai mult ulei de malsine (nu extra virgin ) deoarece e un peste uscat.Punem la foc mediu cu dafin si acioperim , amestecand din cand in cand pana ceapa devine moale-nu fripta. Cand s-a mai inmuiat aduagam usturoioul tocat marunt si mai lasam 1 minut impreuna, apoi punem vinul. Lasam la foc mare sa scada si ceapa se va carameliza usor, fiind moale. Apoi adaugam morcovul razuit si dovlecelul la fel. Amestecam si lasma inca 5 minute, apoi punem codul, lasma inca 3-4 minute sa se omogenizeze-punem putina sare-gustam intai s avedem cum e de sare si apoi punem si piper, putin otet si la final aduagam cartofii pai din punga. Daca nu avetio puteti sa adaugati cartofi prajiti de voi, dar cubulete mici. Amestecam cu grija cca 2-3 minute pana se mai inmoaie si apoi adaugam sosul bechamel si smantana. Punem totul intr-un vas termorezistent si razuim cascaval/sau parmezan si dam la cuptorul incins la 180 grade pana se rumeneste frumos deasupra.


Servim cu o salata si vin alb sau roze.


 

TIPS-URI

1

Puteti prepara voi sosul bechamel (eu as am facut si am folosit laptele in care a fiert codul)

Daca ti-a placut reteta noastra "Bacalhau espiritual" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Ina 1

10.03.2016, 19:53

Sigur mi-ar placea

Camelya 1

10.03.2016, 20:54

noiinbucatarie 1

14.03.2016, 00:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Merluciu la cuptor cu sos de roşii