Macrou la grill, cu mamaliguta fripta si cartofi aromati

de laura_n in Peste, 11 Mar 2017 | 1882 vizualizari

 

Pestele este preferatul meu, iar combinatia din reteta care urmeaza este una foarte gustoasa.
 

 

INGREDIENTE

  • 3 pești macrou (alt pește)
  • sare
  • piper
  • 1 cană mălai
  • apă
  • sare
  • 2 lg ulei floarea soarelui
  • boia
  • usturoi granulat
  • piper cu lămâie
  • 500 gr cartofi în coajă (mici)
  • sare
  • cimbru
  • unt
  • piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou la grill, cu mamaliguta fripta si cartofi aromati:

Peștele se decongelează. Se curăță bine, se spală și se șterge cu un șervet de hârtie.


Se condimentează cu sare și piper și se lasă puțin deoparte.


Se pregătește o mămăliguță. Se pune la fiert un vas cu 1 l apă, un praf de sare. Când începe să fiarbă apa, se adaugă mălaiul în ploaie, amestecând continuuu cu un tel. Se lasă la fiert, amestecând din când în când, până când se dezlipește ușor de pereții vasului. Se toarnă într-o formă termorezistentă, un platou și se lasă la răcit. Se poate folosi și mămăliguță rămasă din ziua anterioară.


Cartofii se spală foarte bine, se taie fâșii potrivite, se pun câteva minute la aburi sau la fiert, în apă clocotită. Nu trebuie să fie pătrunși prea mult. Procesul de preparare termică va continua pe grill.


După cele câteva minute, cartofii se scot, se stropesc cu unt și se lasă la temperat.


Se pune la încins grillul, se lasă focul potrivit. Se așază peștii curățați și se lasă să se rumenească bine, apoi se întorc pe cealaltă parte.


După cum bine știți sau nu, peștele se gătește termic destul de repede, astfel că nu e nevoie să îl țineți prea mult.


Odată pătrunși și rumeniți, peștii se transferă pe un platou.


Mămăliguța se porționează în felii potrivite, se asezonează cu sare, boia, pudră de usturoi și un strop de ulei. Se frige în același grill până capătă o crustă rumenă și apetisantă. Se transferă pe un platou.


Cartofii se condimentează cu sare, piper, condimente după gust, și se frig în același grill, la foc iute.


După câteva minute, se scot pe un platou.


Peștele se desface, se servește cu mămăliguță friptă pe grill și cartofi savuroși.


O masă extrem de gustoasă, ușor de pregătit și sățioasă!


Să vă fie de folos!

 

TIPS-URI

1

ar fi bine ca mamaliguta sa se pregateasca ceva mai tare, sa se portioneze bine dupa racire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou la grill, cu mamaliguta fripta si cartofi aromati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Ksenya 1

14.03.2017, 07:56

ce-as manca un peste facut asa ....

miki_a 1

06.12.2017, 14:07

Un meniu delicios!

oanapl 1

06.12.2017, 22:00

Waw! Ce bine arată! Îmi plouă în gură!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

 merisor

9810 puncte

RODIMUR

8220 puncte

Rocsi

5000 puncte

mirela0911

4940 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata ”Curcubeu”

de RODIMUR 5

la 00:52

Placinte cu branza sarata si cascaval

ieri la 19:48

Bulete de cascaval cu cartofi

de Rocsi 9

ieri la 11:52

Focaccia cu carnat si rozmarin

pe 21.01 la 23:56

RETETA RECOMANDATA
Somon la cuptor cu 4 garnituri