Baclava

de mamaieelena in Prajituri, 14 Dec 2010 | 7614 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 14 foi de strudel cumparate din comert
  • 750gr nuca macinata ca pt baclava
  • 1kg zahar
  • 4-5 fiole cu esenta de rom
  • 1 fiola cu vanilie
  • 150 gr.margarina Rama pt prajituri topita  
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

Se unge o tava de aragaz cu margarina topita si se pun primele 4 foi de placinta , avand grija ca intre foi sa se puna cate o lingura de margarina topita apoi se pune nuca in care s-au pus 2 fiole de esenta de rom si cea de vanilie plus 1/3 din cantitatea de zahar si se amesteca. Nuca se repartizeaza egal in strat suficient incat sa ajunga si la celelalte foi care vor fi puse astfel;au fost puse cele 4 si nuca apoi foaie,nuca,foaie,nuca,foaie si tot asa pana se termina nuca si ne mai raman inca 4 foi pe care le vom pune la sfarsit la fel ca pa primele cu margarina intre ele.

Baclavaua se va taia bucati inainte de a o pune la cuptor avand grija sa nu uitam sa punem ultima margarina deasupra si va sta pana se rumeneste.

Intre timp se pune restul de zahar si esenta de rom si apa la fiert si obtinem un sirop pe care il vom pune esalonat peste baclava in cuptor si se lasa pana absoarbe tot siropul.

Pofta buna,

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

MIUTA 1

18.12.2010, 00:13

gaby_gabytza 1

14.09.2011, 13:44

VERONICA2607 1

11.02.2012, 18:00

imi lasa gura apa....ce pofta imi e...vreau si eu..papa bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu nuca