Desert placinta taraneasca cu gutui

de Ksenya in Prajituri, 2 Noi 2018 | 2485 vizualizari

 

Pentru reteta aceasta cu mici modificari, m-am inspirat de la Merisor. Varianta originala o gasiti aici.
Intr-adevar este foarte buna. Multumesc pentru reteta. Eu am folosit gutui in loc de mere. A iesit ceva divin.
Mi- a placut aluatul cum a iesit, iar gutuile au dat o aroma exact de toamna.
Concurs " Retete inspirate de toamna "
 
 

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi
  • 200 gr untura solida fara miros
  • 4 linguri zahar
  • 2 oua
  • 350 ml lapte batut(iaurt de tara)
  • sare
  • esenta de vanilie
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 1/2 plic praf de copt
  • 700 g faina
  • Pentru umplutura:
  • 2 kg gutui
  • 5 linguri zahar
  • Pentru pudrat
  • 4-5 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie
Portii: 28
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta taraneasca cu gutui:


Untura am mixat-o cu zaharul, pana s-a format o spuma, am adaugat ouale, esenta de vanilie si sarea. Bicarbonatul si praful de copt le-am stins cu o lingura zeama de lamaie si le-am adaugat in compozitie. Am amestecat putin cu telul si treptat am adaugat faina. A rezultat un aluat elastic si nelipicios. L-am acoperit cu o folie si l-am dat la rece pentru 30-40 minute.


Gutuile le-am spalat bine, inlaturand puful si cotoarele si le dam prin razatoarea mica.


Le-am calit intr-o oala la foc mic impreuna cu zaharul. Am amestecat si am lasat pana gutuile nu au mai avut lichid. Le-am dat la racit.


Am impartit aluatul in doua.


Am intins prima foaie si am asezat-o intr-o tava mare de aragaz tapetata cu hartie de copt, apoi am intins compozitia de gutui. Am nivelat si am adaugat a doua foaie intinsa peste gutui.


Am intepat cu furculita din loc in loc.


Am dat placinta pentru 40 minute la cuptor, preincalzit in prealabil la 180 grade C.


Am scos-o din cuptor si am lasat-o la racit, dupa care am portionat-o si am pudrat-o cu zahar pudra.


Pofta buna!



 

TIPS-URI

1

In loc de untura puteti folosi unt

2

La gutui nu e nevoie de gris, daca sunt date prin razatoarea mica

3

Daca doriti, puteti adauga in umplutura si alte arome insa gutuile fiind foarte aromate, nu a mai fost necesar sa adaug si alceva.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta taraneasca cu gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

mihaelar63 1

06.11.2018, 00:25

Felicitari Ksenya

miki_a 1

06.11.2018, 07:06

Waw! Sigur a fost un deliciu! Felicitări pentru nominalizare și premiu!

dantes 1

02.09.2019, 07:37

Felicitari!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

5621 puncte

Rocsi

5403 puncte

mihaelar63

4526 puncte

mirela0911

4500 puncte

Constelatialeu

4232 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Mancare de naut cu sos de ceapa
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu urda