Baclava

de Ligia Bxl in Dulciuri, 16 Feb 2011 | 4510 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un pachet de foi de placinta
  • 200 gr de margarina sau unt
  • 500 gr nuci
  • 2 linguri de pesmet
  • 1 plic de zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie bio
  • 400 gr de zahar
  • 2 cani de apa
  • 2 linguri de miere
  • o jumatate de lingurita de cuisoare
  • scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

Se unge o tava dupa marimea foilor cu unt, apoi se pun cateva foi pe rand unse cu unt, apoi se pune o jumatate din compozitia de nuca.


Se amesteca nucile macinate cu pesmetul, 200 de gr de zahar, zaharul vanilat, coaja de lamaie si scortisoara dupa gust, apoi se pun iar foi unse cu unt, inca un strat din compozitia cu nuci si terminam cu cateva foi unse cu unt. Se taie baclavaua si se stropeste cu unt, apoi se da la cuptor.


Dupa ce e pe jumatate gata se pune peste ea jumatate din acest sirop: zaharul ramas, miere, apa,1 lingurita rasa de scortisoara si cuisoare si se fierb,dupa ce e gata siropul cuisoarele se scot. Cand baclavaua s-a rumenit se scoate de la cuptor si se toarna restul de sirop si se da la rece. Este gata cand s-a racit si cand foile s-au inmuiat.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

Ligia Bxl 1

13.03.2011, 19:20

ada sa sti ca e tare bun nici eu nu m-am putut abtine si mi-am facut,multumesc

tanyapatap 1

02.10.2011, 14:58

ce bunaa a fostt ,mersii multt..

Ligia Bxl 1

04.10.2011, 13:04

cu placere tania si alta data cu mare drag

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert fursecuri papuci
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu foi de bezea şi nucă caramelizată

ieri la 23:15

Aperitiv cu carnati de Frankfurt

ieri la 18:00

Prajitura cu ciocolata si smantana/Prajitura de Metz

ieri la 17:52

Varza dulce cu sunca de porc sarata

ieri la 17:46

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuci si gem