Baclava

de Ela68 in Prajituri, 24 Feb 2013 | 15012 vizualizari

 

Un desert turcesc, foarte cunoscut si foarte apreciat de toata lumea.

 

INGREDIENTE

  • 1 pache foi de placinta
  • 400 gr nuci macinate
  • 200 gr unt topit
  • 400 ml apa
  • 150 gr miere
  • 250 gr zahar
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 2 lingurite scortisoara
Portii: 36
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

Mai intai preparam siropul. Punem la fiert la foc mic apa cu zaharul , cam 30 minute, procedand la fel ca la orice dulceata. Cand s-a legat, stingem focul si asteptam 15-20 minute ca siropul sa se mai raceasca sa putem adauga mierea. Amestecam siropul ci mierea pana ce se omogenizeaza si adaugam si zeama de lamaie.


Macinam nucile cu ajutorul robotului.Adaugam scortisoara si impartim compozitia in trei.


Impartim pachetul de foi in patru. De obicei un pachet are 12 foi. Deci vom avea 4 straturi de foi si trei randuri de umplutura.


Asezam in tava primele trei foi pe care le ungem cu unt topit ( pe fiecare in parte ) asezand deasupra prima parte din amestecul de nuci cu scortisoara. Urmeaza alte trei foi unse fiecare cu unt, si a doua parte a amestecului de nuci, repetand apoi procedeul pana la ultimele trei foi.


Ungem bine cu unt si ultimul strat de foi si portionam cu ajutorul unui cutit.


Punem in cuptorul preincalzit, la foc mediu, circa 30 minute. Prajitura este gata cand foile de deasupra s-au rumenit.


La final, turnam deasupra tot siropul si lasam pana ce acesta este bine absorbit.


Am decorat cu putin fistic crud.



 

TIPS-URI

1

Mierea se adauga cand siropul se raceste pana la 40 grade, astfel incat , amestecat cu mierea, aceasta sa nu-si piarda din proprietati.

2

Dimensiunea tavii : 20x30 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

ryta 1

23.02.2014, 09:43

Krystyan Trendy 1

20.06.2014, 09:11

delicioasa

reisnaor_2006 1

07.07.2014, 17:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Baclava