Baclava

de Valclaudia in Dulciuri, 15 Feb 2014 | 4709 vizualizari

 

preparata dupa reteta Simonei (sarumana, fata draga!). Rezultatul? Un desert super-extra-mega dulce.....

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placita
  • cca 30-40 ml ulei
  • 400 gr. nuca prajita
  • 200 gr. zahar
  • 400 ml apa
  • coaja de portocala confiata
  • 1 baton de scortisoara
  • 3-4 cuisoare
  • cateva lingurite de miere
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

Prajim nuca intr-o tigaie de teflon,o lasam la racit apoi o trecem prin robot.


Foile de placinta trebuie sa fie decongelate complet pentru a nu se rupe.


Ungem tava cu putin ulei, asezam o foaie de placinta pe care o ungem de asemenea cu ulei. Repetam acest lucru pana suprapunem 5-6 foi de placinta (jumatate din foile unui pachet din comert).


Presaram nuca prajita si macinata,din loc in loc asezam bucatele de coaja de portocala confiata.


Asezam si restul foilor de placinta peste nuca, in acelasi mod, fiecare foaie unsa in parte cu ulei.


Portionam baclavaua dupa preferinta ajutandu-ne de un cutit foarte ascutit apoi dam tava la copt pana se rumenesc foile (cca 25min; 170 grade)


Pana se coace desertul preparam siropul dupa cum urmeaza:


-se pune apa la foc cu zaharul+batonul de scortisoara+cateva cuisoare.


-se lasa la fiert cca 10 min apoi la racorit pana scoatem baclavaua din cuptor


Cat e inca fierbinte baclavaua turnam siropul in tava si uitam desertul in camara pentru cel putin 30 min.


La servire decoram portiile dupa preferinta cu putina miere, nuca prajita si coaja de portocala confiata.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 22 %
999.99 lei
779.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

RuxyRux 1

15.02.2014, 23:38

Wowwww! Pot servi doar una singura

mirela0911 1

16.02.2014, 10:00

Vai buna-i!

laura_n 1

16.02.2014, 13:58

o bunatatee!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

anuta

8806 puncte

MotanLaOale

7999 puncte

 Merisor

7016 puncte

RODIMUR

5841 puncte

Lau

Lau 9

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Baclava