Baclava

de Ina in Dulciuri, 17 Iul 2010 | 19334 vizualizari

 

Un desert pe care vreau sa-l fac demult si-am reusit abia azi...

 

INGREDIENTE

  • un pachet foi de placinta
  • 500 g miez de nuca
  • doua cesti ulei
  • scortisoara
  • sirop:
  • doua cesti cu apa
  • doua cesti cu zahar
  • doua linguri cu miere
  • o lingurita cu scortisoara
  • jumatate lingurita cuisoare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

Intr-o tava unsa cu ulei se pun 4 foi de placinta unde cu cate doua linguri de ulei fiecare. Pastram alte 4 foi pentru a le pune deasupra, iar celelalte foi le piunem una cate una, unse si presarate cu amestecul de nuca si scortisoara. Cele 4 foi de deasupra se ung si ele.


Se stropeste baclavaua cu apa deasupra si se da la cuptor, la foc mic, cca. o ora. Dupa ce s-a racit, se portioneaza si se toarna deasupra siropul fierbinte facut prin fierberea ingredientelor : 2 cesti cu apa + 2 cesti cu zahar + 2 linguri miere de albine + o lingurita scortisoara + 1/2 lingurite cuisoare.


Se pudreaza cu scortisoara si se serveste.

 

TIPS-URI

1

E bine ca jumatate  din cantitatea de nuca sa fie pisata mica, iar  jumatate mai mare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (54)

nadina73 1

20.08.2010, 00:12

foataju e in congelator si inca nu am ajuns a fac slaba femei mai sant si eu

Dorothea 1

05.09.2010, 12:28

Oh!! Vreau si eu doua bucati, nu numai una!! Jubesc asta!!!

Cris2711 1

04.03.2011, 18:39

imi place am mancat la o prietena turcoaica

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Baclava cu nuca