Baclava

de Ina in Dulciuri, 17 Iul 2010 | 19116 vizualizari

 

Un desert pe care vreau sa-l fac demult si-am reusit abia azi...

 

INGREDIENTE

  • un pachet foi de placinta
  • 500 g miez de nuca
  • doua cesti ulei
  • scortisoara
  • sirop:
  • doua cesti cu apa
  • doua cesti cu zahar
  • doua linguri cu miere
  • o lingurita cu scortisoara
  • jumatate lingurita cuisoare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

Intr-o tava unsa cu ulei se pun 4 foi de placinta unde cu cate doua linguri de ulei fiecare. Pastram alte 4 foi pentru a le pune deasupra, iar celelalte foi le piunem una cate una, unse si presarate cu amestecul de nuca si scortisoara. Cele 4 foi de deasupra se ung si ele.

Se stropeste baclavaua cu apa deasupra si se da la cuptor, la foc mic, cca. o ora.  Dupa ce s-a racit, se portioneaza si se toarna deasupra siropul fierbinte facut prin fierberea ingredientelor : 2 cesti cu apa + 2 cesti cu zahar + 2 linguri miere de albine + o lingurita scortisoara + 1/2 lingurite cuisoare.

Se pudreaza cu scortisoara si se serveste.

 

TIPS-URI

1

E bine ca jumatate  din cantitatea de nuca sa fie pisata mica, iar  jumatate mai mare.

RETETA IN IMAGINI

Baclava-0
Baclava-1
Baclava-2
Baclava-3
Baclava-4
Baclava-5
Baclava-6
Baclava-7
Baclava-8
Baclava-9
Baclava-10
Baclava-11

COMENTARII (54)

nadina73

nadina73 1

20.08.2010, 00:12

foataju e in congelator si inca nu am ajuns a fac slaba femei mai sant si eu

Dorothea

Dorothea 1

05.09.2010, 12:28

Oh!! Vreau si eu doua bucati, nu numai una!! Jubesc asta!!!

Cris2711

Cris2711 1

04.03.2011, 18:39

imi place am mancat la o prietena turcoaica

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!