Baclava cu doua feluri de nuca

de Valclaudia in Dulciuri, 15 Mai 2016 | 1126 vizualizari

 

Delicioasa :x

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta din comert
  • 50 ml ulei
  • 400 gr. nuca macinata
  • 150 gr. zahar

Siropul:

  • 200 gr. zahar
  • 400 ml apa plata
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de rom

Decor:

  • 100 gr. nuca de cocos
  • jumatati de miez de nuca
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava cu doua feluri de nuca:

Preincalzim cuptorul la 170 grade.


Foile de placinta, la temperatura camerei, se desfac din ambalaj.


Asezam prima foaie in tava, o ungem cu ulei, aseza cea de-a doua foaie, din nou ungem cu ulei, si tot asa pana suprapunem 5 foi.


Presaram nuca macinata, apoi 150 gr. zahar tos, dupa care acoperim stratul de nuca cu restul foilor unse cu ulei.


Portionam baclavaua dupa inspiratie sau preferinta, apoi asezam pe fiecare bucatica de baclava cate o jumatate de miez de nuca, peste care presaram in ploaie fulgii de nuca de cocos si dam tava la cuptor pentru 20 minute.


Siropul se prepara astfel:


-punem apa cu zaharul la foc mic, amestecam pana se topeste zaharul. Adaugam zaharul vanilat si esenta de rom si lasam siropul la racorit pana se scurg cele 20 minute.


Scoatem baclavaua din cuptor, turnam siropul fierbinte peste intreaga suprafata.


Lasam sa se raceasca si servim.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava cu doua feluri de nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Rahela Velicu 1

16.05.2016, 09:15

dulce bun!!

mamaieelena 1

18.05.2016, 23:34

simona72 1

27.05.2016, 22:42

Ador baclavaua! Faina ideea sa pui nuca de cocos!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pui cu sunca si mozzarella
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Budinca la pahar cu zmeura