Baclava cu doua feluri de nuca

de Valclaudia in Dulciuri, 15 Mai 2016 | 783 vizualizari

 

Delicioasa :x

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta din comert
  • 50 ml ulei
  • 400 gr. nuca macinata
  • 150 gr. zahar

Siropul:

  • 200 gr. zahar
  • 400 ml apa plata
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de rom

Decor:

  • 100 gr. nuca de cocos
  • jumatati de miez de nuca
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava cu doua feluri de nuca:

Preincalzim cuptorul la 170 grade.

Foile de placinta, la temperatura camerei, se desfac din ambalaj.

Asezam prima foaie in tava, o ungem cu ulei, aseza cea de-a doua foaie, din nou ungem cu ulei, si tot asa pana suprapunem 5 foi.

Presaram nuca macinata, apoi 150 gr. zahar tos, dupa care acoperim stratul de nuca cu restul foilor unse cu ulei.

Portionam baclavaua dupa inspiratie sau preferinta, apoi asezam pe fiecare bucatica de baclava cate o jumatate de miez de nuca, peste care presaram in ploaie fulgii de nuca de cocos si dam tava la cuptor pentru 20 minute.

Siropul se prepara astfel:

-punem apa cu zaharul la foc mic, amestecam pana se topeste zaharul. Adaugam zaharul vanilat si esenta de rom si lasam siropul la racorit pana se scurg cele 20 minute.

Scoatem baclavaua din cuptor, turnam siropul fierbinte peste intreaga suprafata.

Lasam sa se raceasca si servim.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Baclava cu doua feluri de nuca-0
Baclava cu doua feluri de nuca-1
Baclava cu doua feluri de nuca-2
Baclava cu doua feluri de nuca-3
Baclava cu doua feluri de nuca-4
Baclava cu doua feluri de nuca-5
Baclava cu doua feluri de nuca-6
Baclava cu doua feluri de nuca-7
Baclava cu doua feluri de nuca-8
Baclava cu doua feluri de nuca-9
Baclava cu doua feluri de nuca-10
Baclava cu doua feluri de nuca-11
Baclava cu doua feluri de nuca-12

COMENTARII (13)

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

16.05.2016, 09:15

dulce bun!!

mamaieelena

mamaieelena 1

18.05.2016, 23:34

simona72

simona72 1

27.05.2016, 22:42

Ador baclavaua! Faina ideea sa pui nuca de cocos!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!