Bacon crud tras în tigaie

de ionix in Porc, 16 Oct 2010 | 3817 vizualizari

 

rapid si gustos...

 

INGREDIENTE

  • 200 g bacon proaspat
  • 2 carnaciori mai mici sau 1 mai mare
  • 2 catei de usturoi
  • Doua linguri cu ulei
  • Doua linguri cu apa
  • lingura vin alb sec
  • 1/3 lingurita cu cimbru uscat
  Pentru omleta cu ceapa:
  • Doua oua
  • ceapa mica
  • Busuioc
  • Sare, piper
  • Doua linguri cu ulei
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bacon crud tras în tigaie:


Voi da ingredientele doar pentru o portie pentru ca fiecare portie se face individual, pentru a avea o savoare mai buna. Eu am facut 4 portii.



Pentru cine nu mananca sarat, lasati la desarat in apa rece macar o ora.


Se incinge uleiul bine si apoi se pun fasiile de bacon proaspat.


Se lasa 2 minutele si se pun carcaciorii taiati rondele.


Se pune putina apa si se adauga si usturoiul taiat feliute subtiri.


Se lasa la foc mediu, acoperind cu un capac.


Cand incepe sa sfaraie mai adaugati inca o lingura cu apa.


Dupa circa 10 minute puneti cimbrul si vinul.


Lasati sa se inabuse la foc iute inca vreo 5 minute si opriti focul.


Daca l-ati desarat, adaugati sare si piper dupa gust.



Preparare omleta:


Se bat ouale bine cu putina sare, piper si busuoic.


Se incinge uleiul si calim ceapa.


Dupa ce s-a calit ceapa bine, turnam ouale si facem o omleta. Se scurge cand se scoate din tigaie si se aseaza langa bacon.


Se serveste cu muraturi sau cu mamaliguta si mujdei.



Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bacon crud tras în tigaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

nadina73 1

17.10.2010, 23:48

cum de mi-a scapatvreauuuuuuuuu si dau 5f

ionix 1

17.10.2010, 23:56

@Laly... acum dezghet

@Nadina... bine maaai, iti fac si tie mai ales ca vii si-mi dai furci peste tot sarut-mana

alinutzika 1

19.08.2011, 13:59

ce bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tochitura moldoveneasca la ceaun