Bacon crud tras în tigaie

de ionix in Porc, 16 Oct 2010 | 5171 vizualizari

 

rapid si gustos...

 

INGREDIENTE

  • 200 g bacon proaspat
  • 2 carnaciori mai mici sau 1 mai mare
  • 2 catei de usturoi
  • Doua linguri cu ulei
  • Doua linguri cu apa
  • lingura vin alb sec
  • 1/3 lingurita cu cimbru uscat
  Pentru omleta cu ceapa:
  • Doua oua
  • ceapa mica
  • Busuioc
  • Sare, piper
  • Doua linguri cu ulei
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bacon crud tras în tigaie:


Voi da ingredientele doar pentru o portie pentru ca fiecare portie se face individual, pentru a avea o savoare mai buna. Eu am facut 4 portii.



Pentru cine nu mananca sarat, lasati la desarat in apa rece macar o ora.


Se incinge uleiul bine si apoi se pun fasiile de bacon proaspat.


Se lasa 2 minutele si se pun carcaciorii taiati rondele.


Se pune putina apa si se adauga si usturoiul taiat feliute subtiri.


Se lasa la foc mediu, acoperind cu un capac.


Cand incepe sa sfaraie mai adaugati inca o lingura cu apa.


Dupa circa 10 minute puneti cimbrul si vinul.


Lasati sa se inabuse la foc iute inca vreo 5 minute si opriti focul.


Daca l-ati desarat, adaugati sare si piper dupa gust.



Preparare omleta:


Se bat ouale bine cu putina sare, piper si busuoic.


Se incinge uleiul si calim ceapa.


Dupa ce s-a calit ceapa bine, turnam ouale si facem o omleta. Se scurge cand se scoate din tigaie si se aseaza langa bacon.


Se serveste cu muraturi sau cu mamaliguta si mujdei.



Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bacon crud tras în tigaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

nadina73 1

17.10.2010, 23:48

cum de mi-a scapatvreauuuuuuuuu si dau 5f

ionix 1

17.10.2010, 23:56

@Laly... acum dezghet

@Nadina... bine maaai, iti fac si tie mai ales ca vii si-mi dai furci peste tot sarut-mana

alinutzika 1

19.08.2011, 13:59

ce bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

5552 puncte

RODIMUR

4690 puncte

lucy2002

3971 puncte

mihaelar63

3812 puncte

oanapl

3041 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Piept de porc si carnaciori la gratar