Varza cu ciolan la cuptor

de T I M E A in Porc, 14 Ian 2014 | 9494 vizualizari

 

Imi place varza sub orice forma si iarna si vara si acra si dulce si cruda si gatita. Ati inteles, imi place varza :)

 

INGREDIENTE

  • 1 varza mai mare
  • 1 ciolan de porc afumat
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • sare
  • piper
  • cimbru uscat
  • marar uscat
  • 2 cani zeama de varza (moare de varza)
  • 1-2 cani apa
  • 300 ml suc de rosii
  • cateva feliute de slanina
  • 3 -4 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza cu ciolan la cuptor:

Punem apa la fiert intr-un vas mai mare in care adaugam putina sare. Cand fierbe apa punem ciolanul si lasam sa fiarba pana se inmoaie (aprox 45-60 min).


In acest timp ne ocupam de varza. Taiem varza, o punem intr-un bol, o saram si lasam asa 20-30 min.


Curatam ceapa si morcovul, le tocam marunt si le punem la calit in 2 linguri de ulei.


Luam ciolanul de pe foc si il portionam.


Eu am folosit pentru aceasta mancare un vas roman, insa se poate si in alt timp de vas fara nici o problema.


Stropim fundul vasului cu putin ulei si asezam feliile de slanina.


Punem un rand de varza (stoarcem varza) si un rand de ceapa cu morcov, apoi asezam cateva bucati din ciolanul dezosat si condimentam. Punem restul de varza, ceapa si morcov si restul de carne si condimentam.


Turnam 2 cani de zeama de varza si doua de apa (putem pune din apa in care a fiert ciolanul), punem capacul si dam vasul la cuptorul incins la 175-180 de grade timp de aprox 1 ora si jumatate.


Dupa ce s-a scurs acest timp scoatem din cuptor si turnam sucul de rosii si dam din nou la cuptor 30 de minute.


Servim cald cu smantana.


Pofta mare!


 

TIPS-URI

1

Dupa o ora verificati daca varza e fiarta si daca da nu e nevoie sa o tineti atat de mult la cuptor, depinde foarte mult de varza

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza cu ciolan la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

Constelatialeu 1

14.01.2014, 22:12

laura_n 1

15.01.2014, 15:37

am inteles, am inteles

MIUTA 1

16.01.2014, 13:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Varza cu carne de porc