Baghete cu usturoi

de T I M E A in Piine, 10 Iul 2012 | 5291 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina alba tip 650
  • 1 lingurita rasa sare
  • 1 lingurita zahar
  • 7 gr dojdie uscata
  • 150 ml lapte
  • 170 ml apa
  • 2 linguri ulei
  • 100 gr unt cu usturoi, sau daca nu gasiti unt cu usturoi folositi unt normal si usturoi
  • 1 galbenus de ou cu o lingurita lapte pt uns
  • seminte de susan
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baghete cu usturoi:

Ideal este ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei.


Mai intai punem drojdia la dospit in laptele caldut amestecat cu o lingurita de zahar. Dureaza 10-15 min.


Cernem faina si o amestecam cu sarea. Adaugam drojdia dospita si framantam cu mana. Adaugam si apa calduta, framantand in continuare. La final adaugam cele 2 linguri de ulei. Trebuie sa obtinem un aluat nelipicios.


Lasam la dospit la loc cald ferit de curenti de aer, timp de o ora.


Dupa o ora rupem bucati de aluat cu mana si il intindem pe o plansa tapetata cu putin ulei. Asezam feliute de unt si rulam.


Asezam baghetele in tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam la dospit aprox. 20 minute.


Ungem apoi cu galbenusul de ou amestecat cu o lingura de lapte, presaram seminte de susan si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 20-25 min.


Scoatem din cuptor si servim cald! Merge perfect cu rosii sau cu o salata de cruditati.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Baghete cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L White

- 15 %
299.99 lei
254.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

elucubratiiculinare 1

11.07.2012, 14:44

bun usturoiul

Bunica 1

09.09.2012, 19:41

Uite ca am gasit cine a facut baghete cu usturoi! Le-am facut,dar le-am pus si masline Au iesit o nebunie! Daca le incercati..... nu va mai opriti din mancat!

diaconta 1

09.09.2012, 19:55

Buni,decat sa patesc asa ceva,mai bine nu incerc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Bagheta umpluta