Baghete picante din foietaj

de alinutza1983 in Aperitive / Garnituri, 8 Mar 2011 | 6625 vizualizari

 

Ideea am vazut-o initial pe blogul lui Edith Francu...acum ca o fi apartinand allcuiva imi cer toate scuzele de rigoare...:)...cert este ca foietajul poate imbraca atatea fete, incat e marele nostru salvator in lupta cu timpul...

 

INGREDIENTE

  • 0,5 foaie aluat cumparat ( sau o foaie intreaga daca e aluat Bella)
  • 2-3 linguri ketchup picant
  • 50 gr salam de sibiu feliat
  • 100 gr cascaval ras
  • pentru uns:
  • 1 galbenus ou + 2 linguri lapte               
  • seminte susan , mac,in
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baghete picante din foietaj:

1. avem nevoie de foaie aluat foietaj dezghetat ( sau doar jumatate daca e Lincao; eu am folosit aluatul Bella care are 2 bucati). Aceasta foaie o ungem doar pe jumatate cu 2-3 linguri ketchup picant, apoi o acoperim in mod uniform pe aceeasi jumatate cu bucatele subtiri de salam de sibiu ( sau alt salam uscat) si deasupra presaram cascaval ras.



2. Peste jumatea astfel incarcata cu bunatati aducem cealala jumatate libera de aluat si , cu grija, presam bine bine, astfel incat sa se lipeasca aluatul si sa nu ramana goluri de aer( eventual ne ajutam si de un sucitor).



3. Cu un cutit bine ascutit taiem fasii verticale din aluat ( cu grosimea de cca 1, 5 cm)



4. Apoi aceste fasii le rasucim ca in imagine, le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt , le ungem cu ou si preseram peste seminte de mac, susan, in, etc...( dupa bunul plac al fiecaruia)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Baghete picante din foietaj" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

elena1988 1

09.03.2011, 09:38

tigarete fumez si eu cateva

Rocsi 1

09.03.2011, 11:15

ce frumoase

mamaieelena 1

09.03.2011, 23:28

bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Crema de branza cu boia