Baghete picante din foietaj

de alinutza1983 in Aperitive / Garnituri, 8 Mar 2011 | 9598 vizualizari

 

Ideea am vazut-o initial pe blogul lui Edith Francu...acum ca o fi apartinand allcuiva imi cer toate scuzele de rigoare...:)...cert este ca foietajul poate imbraca atatea fete, incat e marele nostru salvator in lupta cu timpul...

 

INGREDIENTE

  • 0,5 foaie aluat cumparat ( sau o foaie intreaga daca e aluat Bella)
  • 2-3 linguri ketchup picant
  • 50 gr salam de sibiu feliat
  • 100 gr cascaval ras
  • pentru uns:
  • 1 galbenus ou + 2 linguri lapte               
  • seminte susan , mac,in
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baghete picante din foietaj:

1. avem nevoie de foaie aluat foietaj dezghetat ( sau doar jumatate daca e Lincao; eu am folosit aluatul Bella care are 2 bucati). Aceasta foaie o ungem doar pe jumatate cu 2-3 linguri ketchup picant, apoi o acoperim in mod uniform pe aceeasi jumatate cu bucatele subtiri de salam de sibiu ( sau alt salam uscat) si deasupra presaram cascaval ras.

 2. Peste jumatea astfel incarcata cu bunatati aducem cealala jumatate libera de aluat si , cu grija, presam bine bine, astfel incat sa se lipeasca aluatul si sa nu ramana goluri de aer( eventual ne ajutam si de un sucitor).

 3. Cu un cutit bine ascutit taiem fasii verticale din aluat ( cu grosimea de cca 1, 5 cm)

4. Apoi aceste fasii le rasucim ca in imagine, le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt , le ungem cu ou si preseram peste seminte de mac, susan, in, etc...( dupa bunul plac al fiecaruia)

Daca ti-a placut reteta noastra "Baghete picante din foietaj" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

elena1988 1

09.03.2011, 09:38

tigarete fumez si eu cateva

Rocsi 1

09.03.2011, 11:15

ce frumoase

mamaieelena 1

09.03.2011, 23:28

bune

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pasta de conopida