Baigli cu mac si nuca

de delia64 in Prajituri, 23 Apr 2014 | 6141 vizualizari

 

Este o prajitura invatata de la o vecina unguroaica careia -i sunt recunoscatoare pentru aceasta reteta .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. faina alba de calitate
  • 200 gr .unt
  • 200 gr. untura de porc
  • 4 galbenusuri
  • 100 gr. zahar
  • 4 linguri smantana
  • 1 praf de sare
  • razatura de lamaie
  • 2 zahar vanilat
  • 1 cub drojdie
  • 100 ml. lapte
  • 1 zahar
  • Umplutura cu nuca
  • 500 gr. nuca macinata
  • 200 gr. zahar
  • 4 albusuri
  • Umplutura cu mac
  • 5oogr. mac
  • 250 ml. zahar
  • 150 ml. lapte
  • 2 oua pentru uns baigli
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baigli cu mac si nuca:

Se cerne faina  , se face o adancitura in faina si se pune drojdia cu laptele caldut si zaharul , se lasa la inflorit drojdia .

Adaugam untul, untura , galbenusurile , zaharul  , smantana  , praful de sare si razatura de lamaie  si framantam pana se desprinde aluatul de mana .

Lasam la dospit aproximativ 30 de minute .

Intre timp pregatim  umplutura  de nuca  ,amestecam nuca cu zaharul si albusurile batute spuma .

Pregatim si umplutura de mac , punem zaharul si laptele pe foc si amestecam pana se topeste zaharul pe urma adaugam macul si amestecam  .

Impartim aluatul in 6 parti egale , intindem pe o planseta o bila de aluat cat se poate de subtire si punem umplutura , rulam baigliul si il asezam in tavi .

Batem 2 oua si cu o pensula ungem baigliul  si il lasam 15 -20 minute sa creasca in tava .

Incalzim cuptorul la 180 de grade si introducem tava pentru 30 de minute la copt .

Cand sunt frumos rumeniti se scot de la cuptor si se lasa la racit in tavi .

Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Untura de porc face baigliul mai sfaramicios .

Daca ti-a placut reteta noastra "Baigli cu mac si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

carmen_dia 1

25.04.2014, 22:32

Eu ma inscriu la amandoua :* :*:*

delia64 1

29.04.2014, 17:19

Rocsi , cu mare drag !!!

delia64 1

29.04.2014, 17:20

carmen-dia data viitoare cand fac te invit !!!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Baigli-cozonac cu nuca