Baigli cu mac si nuca

de delia64 in Prajituri, 23 Apr 2014 | 3975 vizualizari

 

Este o prajitura invatata de la o vecina unguroaica careia -i sunt recunoscatoare pentru aceasta reteta .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. faina alba de calitate
  • 200 gr .unt
  • 200 gr. untura de porc
  • 4 galbenusuri
  • 100 gr. zahar
  • 4 linguri smantana
  • 1 praf de sare
  • razatura de lamaie
  • 2 zahar vanilat
  • 1 cub drojdie
  • 100 ml. lapte
  • 1 zahar
  • Umplutura cu nuca
  • 500 gr. nuca macinata
  • 200 gr. zahar
  • 4 albusuri
  • Umplutura cu mac
  • 5oogr. mac
  • 250 ml. zahar
  • 150 ml. lapte
  • 2 oua pentru uns baigli
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baigli cu mac si nuca:

Se cerne faina , se face o adancitura in faina si se pune drojdia cu laptele caldut si zaharul , se lasa la inflorit drojdia .


Adaugam untul, untura , galbenusurile , zaharul , smantana , praful de sare si razatura de lamaie si framantam pana se desprinde aluatul de mana .


Lasam la dospit aproximativ 30 de minute .


Intre timp pregatim umplutura de nuca ,amestecam nuca cu zaharul si albusurile batute spuma .


Pregatim si umplutura de mac , punem zaharul si laptele pe foc si amestecam pana se topeste zaharul pe urma adaugam macul si amestecam .


Impartim aluatul in 6 parti egale , intindem pe o planseta o bila de aluat cat se poate de subtire si punem umplutura , rulam baigliul si il asezam in tavi .


Batem 2 oua si cu o pensula ungem baigliul si il lasam 15 -20 minute sa creasca in tava .


Incalzim cuptorul la 180 de grade si introducem tava pentru 30 de minute la copt .


Cand sunt frumos rumeniti se scot de la cuptor si se lasa la racit in tavi .


Pofta buna !!!


 

TIPS-URI

1

Untura de porc face baigliul mai sfaramicios .

Daca ti-a placut reteta noastra "Baigli cu mac si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

carmen_dia 1

25.04.2014, 22:32

Eu ma inscriu la amandoua :* :*:*

delia64 1

29.04.2014, 17:19

Rocsi , cu mare drag !!!

delia64 1

29.04.2014, 17:20

carmen-dia data viitoare cand fac te invit !!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert branzoaice
  • 04

    MA

  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

RETETA RECOMANDATA
Baigli cu nuca