Balmos fals

de nadina73 in Aperitive / Garnituri, 20 Apr 2010 | 6809 vizualizari

 

nu am mai mancat de cand eram copil ,este reteta inventata de mine si de mama intr-o seara cu ceva ani in urma

 

INGREDIENTE

  • faina de malai 600g aproximativ
  • apa 2litri
  • putina sare
  • 200 g cascaval ras
  • 3-4 feliute cascacal de vaca(apoi razuit)
  • 1 cutie crema de branza
  • 1/2 pachet de unt
  • 500 g branza de oaia(eu am in congelator facauta din cas)
  • 200 g smantana
  • 200 g iaurt acrisor
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Balmos fals:

Se pune apa la fiert cu putina sare,poi cand clocoteste se pune faina de malai in ploaie si se amesteca bine de tot sa nu se faca cocoloase se lasa sa fiarba putin amestecand


Cand mamaliguta e fiarta se pune cascavalul ras,smanatana si se ameteca bine apoi feliile de cascacal de vaca rupte bucatele mici sau ras,iaurtul si se amesteca bine sa se incorpereze bine de tot ingredieantele apoi untul si crema de branza si branza de oaie(nu este o ordine anume asa cum va vine la mana mai usor)si se ameteca bine de tot sa se incorporeze si acestea bine


Se poate servi atat calda este extraordinar de buna sau rece ,efectiv taiate si pusa pe farfurie este super buna


Merge foarte bine si langa o ciorba mie personal imi place mult


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Balmos fals" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

nadina73 1

21.04.2010, 22:59

hai buni ca l-ai mai facut si imi place si nu odata........

marieta 1

24.04.2010, 01:32

foarte bun!!felicitari!! daca nu te superi de unde esti din romania? retetele tale imi aduc aminte de acasa!!eu sunt din sibiu dar parintii mei sunt din salaj!nu stiu daca ma insel dar mie mi se pare ca esti din ardeal dupa felul cum gatesti!!!!scuze daca ma insel!!

nadina73 1

04.05.2010, 10:38

asa e marieta sant din tg-mures,ardeleanca

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Nachos Regalo