Banana Roll Cake

de Steffy in Torturi, 5 Ian 2014 | 3161 vizualizari

 

Este tortul pe care l-am facut de Sf. Stefan...cu ocazia zilei mele onomastice. A fost foarte apreciat de musafiri, fiind foarte racoros. Reteta am vazut-o la Corinuta, dar bineinteles ca am modificat reteta si am facut-o mai pe placul meu.
Multumesc Corinuta pentru idee.

 

INGREDIENTE

  • Pentru rulada:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina cernuta
  • o lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • jumatate de borcan gem de capsuni
  • Pentru crema:
  • 1400 ml lapte
  • 2 budinci vanilie
  • 3 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • 150 unt
  • 6 banane
  • jumatate cutie compot ananas bucati
  • un pliculet Creme Ole de ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Banana Roll Cake:

Rulada:


Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, se adauga zaharul si se bate in continuare pana la topirea completa. Se adauga pe rand galbenusurile, apoi faina cernuta si amestecata cu praful de copt.


Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Se tapeteaza o tava mare cu hartie de copt si se toarna aluatul in ea, se niveleaza si se da la cuptor 15-20 de minute sau pana trece testul scobitorii.


Se scoate blatul din tava pe un prosop umed, se ruleaza cu tot cu hartia de copt si se lasa la racit. Cand e rece se da jos hartia cu grija, se unge cu gem (nu mult, sa nu dea pe-afara) si se ruleaza din nou.


Se taie rulada in fasii de circa un centimetru care se aseaza pe fundul si pe peretii unei tavi de tort cu margine detasabila.


Crema:


Se amesteca budincile cu faina si zaharul. Se toarna amestecul intr-un litru de lapte, se fierbe la foc mic, amestecand continuu pana devine o crema groasa. Se lasa la racit, apoi se mixeaza cu untul.


Se toarna jumatate din crema in tava peste feliile de rulada, apoi se aseaza bananele, iar peste ele se toarna restul de crema si se niveleaza. Adaugam ananasul bucatele si dam la frigider.


Se mixeaza pliculetul de Creme Ole cu 400 ml lapte rece, se pune peste ananas, se niveleaza frumos si se da iar la rece.


Se serveste a doua zi, e delicios.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Banana Roll Cake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 30 %
299.99 lei
209.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Andreea Caroline 1

06.01.2014, 12:32

Steffy 1

07.01.2014, 22:37

Multumesc frumos. Ma bucur ca va place.

monik80 1

20.03.2015, 15:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu frisca