Tort cu crema de alune

de xana in Torturi, 23 Mai 2014 | 5556 vizualizari

 

Pentru cei 30 de ani impliniti astazi, se preta numai un tort caloric :) Asa ca l-am facut cu ciocolata si unt de arahide, o combinatie pe placul meu.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 6 oua
  • 240 gr faina
  • 30 gr cacao
  • 250 gr zahar
  • 60 ml ulei
  • 90 ml apa
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura esenta de rom
  • 1 praf de sare

Pentru crema de alune:

  • 250 gr unt sau margarina
  • 255 gr unt de arahide
  • 350 gr zahar praf
  • 125 gr smantana groasa

Pentru crema de ciocolata

  • 200 gr ciocolata
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lingura de zahar
  • 1 lingura esenta de vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de alune:

Pentru blat batem albusurile spuma tare cu un praf de sare iar galbenusurile cu zaharul. Cand galbenusurile devin pufoase, adaugam uleiul in fir subtire, ca la maioneza, apoi apa, fara a ne opri din mixat. Adaugam faina amestecata cu cacaua si praful de copt, amestecam, apoi adaugam romul si albusurile in doua etape, amestecand usor, cu miscari de jos in sus. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana trece testul scobitorii. Se lasa la racit complet apoi se taie in trei. Pentru crema de ciocolata, punem frisca si zaharul pe foc pana da in clocot, dam deoparte si adaugam vanilia si ciocolata, amestecam pana devine lucioasa.


Pentru crema de alune, mixam timp de 2-3 minute untul moale si untul de arahide pana se omogenizeaza, apoi cu mixerul pe treapta 1, adaugam putin cate putin zaharul cernut. Cand obtinem un amestec pufos, adaugam smantana si mai mixam 4-5 minute la viteza mai mare. Pe prima foaie a blatului ungem un strat de ciocolata(lasam 2-3 linguri pentru decor) apoi altul de crema de alune, repetam la fel si cu a doua foaie, lasand cam jumatate din crema pentru decor. Imbracam tortul intr-un strat subtire de crema de alune, ornam cu ajutorul unui posh dupa bunul plac, stropim si cu restul de crema de ciocolata. Am mai folosit pe margini si fulgi de ciocolata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de alune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

xana 1

23.05.2014, 23:30

Multumesc frumos!

Krystyan Trendy 1

24.05.2014, 10:27

ce tort frumoooos!

dantes 1

22.09.2017, 08:46

Delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de alune