Black velvet cu afine

de laura_n in Torturi, 18 Noi 2013 | 8046 vizualizari

 

A fost yum, insa mult prea dulce. Asa ca am modificat cantitatea de indulcitor/ zahar.

 

INGREDIENTE

pt blat

  •  50 gr cacao
  • 200 gr xylitol (puteti folosi zahar)
  •  1 canita apa fierbinte (aproximativ 100 ml)
  •  150 gr unt
  •  4 oua
  •  1 cana mica lapte dulce (aproximativ 100 ml)
  •  250 gr faina
  •  1 praf copt

pt crema:

  •  1 cutie mascarpone (250 gr)
  •  300 gr smantana proaspata
  • 100 gr xylitol (puteti folosi zahar)
  •  1 cana mica afine
  •  1 lg extract vanilie

pt ornat:

  •  1 tableta ciocolata cu lapte (aproximativ 90/ 100 gr)
  •  fulgi ciocolata
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Black velvet cu afine:

Pregatim intai blaturile. Eu am copt doua blaturi cu acelasi diametru (26 cm.). Daca vreti sa obtineti mai multe straturi de blat, puteti folosi forme cu diametru mai mic (de 20 cm de ex.) si atunci veti obtine niste blaturi mai inalte.


Pornim cuptorul.


Foarte important! ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei, si aici ma refer in special la unt si la oua.


Intr-un castron, punem cacaoa cu zaharul si turnam apa fierbinte. Oparim bine, amestecand continuu cu un tel. Adaugam untul taiat cubulete si amestecam in continuare, pana se topeste si se omogenizeaza compozitia. Adaugam ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare ou. Adaugam apoi faina cu praful de copt si la sfarsit adaugam laptele. Atentie sa obtineti o compozitie nu foarte lichida, dar nici prea inchegata, sa poate fi turnata cu usurinta in forma de copt.


Pregatim doua forme de copt prevazute cu hartie de copt, sau puteti folosi o sigura forma de copt si astfel veti coace un singur blat pe care il veti taia in doua sau trei straturi.


Turnam compozitia in mod egal in cele doua forme si dam la cuptorul preincins; lasam la copt cam 30 minute, la foc mediu.


Dupa ce s-au copt, le scoatem si le lasam la racit pe un gratar.


Crema o obtinem astfel. Intr-un castron metalic, batem smantana bine cu mixerul, cam 10 minute, adaugam indulcitorul/ zaharul. In alt castron, mixam spuma branza mascarpone cu extractul de vanilie, apoi adaugam treptat din frisca, pana ce o incorporam pe toata.


Afinele se spala sau daca aveti congelate, le lasati un pic la dezghetat. Dupa ce s-au racit blaturile, montam tortul astfel.


In aceeasi forma de copt, asezam primul blat, jumatate din crema alba, afinele rasfirate pe intreaga suprafata a tortului, al doilea blat si restul de crema. Dam la frigider.


Topim ciocolata pe baie de aburi, o turnam intr-un poche si apoi glazuram dupa bunul plac peste tort.


Lasam tortul la frigider cateva ore, ca sa se aseze.

 

TIPS-URI

1

mult prea bun!

Daca ti-a placut reteta noastra "Black velvet cu afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (50)

mihaelar63 1

27.11.2013, 01:29

Ce de delicii prepari tu in ultimul timp

Geanina87 1

10.12.2013, 08:41

Gergiana S 1

05.01.2014, 21:38

Wow...arata intr-un mareeee fel!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat cu capsuni