Banoffee pie

de delatte in Prajituri, 28 Iun 2011 | 4562 vizualizari

 

Produs ce contine crema de lapte Delatte

 

INGREDIENTE

  • 3 banane
  • 1 cutie crema de lapte DeLatte 1% grasime
  • 200 g biscuiti digestivi
  • 90 g unt
  • 40 g zahar brun
  • 400 ml frisca nebatuta indulcita
  • Pudra de cacao pentru ornat
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Banoffee pie:

Cremei de lapte i se inlatura eticheta si se aseaza intr-o cratita cu apa invelita intr-un prosop de bucatarie. Apa trebuie sa fie cam la 1-1,5 cm mai jos de capac. Se fierbe timp de 2h la foc mic pentru a obtine deliciosul Dulce de Leche care se lasa la racit.

Biscuitii digestivi se maruntesc si se amesteca cu 80 g unt topit si zaharul brun. Compozitia rezultata se aseaza intr-o forma de tort cu peretii detasabili unsa cu unt si se apasa usor (se poate folosi si o forma de tarta). Se da la cuptor pentru circa 10 minute la o temperatura medie (170˚C).

Dupa racirea blatului, se toarna crema de caramel peste acesta. Se lasa pe margini un spatiu de circa 1 cm din blat fara crema. 2 banane se feliaza si se aseaza peste crema de caramel. Se bate frisca si se toarna deasupra. Banana ramasa se taie in feliute si se pune peste frisca. Tortul se presara cu cacao pudra.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Banoffee pie" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

diaconta 1

04.07.2011, 18:54

Reteta pare interesanta desi nu-mi plac bananele,dar din poza nu prea-mi dau seama cu este,pare mai degraba doar o reclama

Miha 1

04.07.2011, 23:26

Rodica... cutia trebuie sa fie intreaga, nedesfacuta.
Din cate stiu, cutia trebuie sa fie acoperita in intregime de apa (se completeza in permanenta in timpul fierberii, daca este necesar) altfel exista pericolul de explozie.
Dar poate ne lamureste "Delatte" ca reclama fara lamuriri e nula.

delatte 1

22.07.2011, 23:10

cutia se pune intr-un vas cu apa si un prosop de bucatarie se fierbe aprox 2 h -3h depinde de ce culare si gust vrei sa fie dulcele daca o lasi 3 ore se va carameliza mai tare eu recomand 2 ore. Tarta a fost mancata intr-un timp record 5min 3 oameni si mai mergea unul.
Spor la bucatarit
A apropo avem promotie.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Simi