Cheesecake spiralat cu ciocolata

de Rux in Prajituri, 27 Mai 2013 | 4212 vizualizari

 

Un deliciu recomandat mai ales iubitorilor acestui gen de desert :)

 

INGREDIENTE

  • 700 gr smantana
  • 100 gr faina
  • 3 oua
  • 200 gr zahar
  • vanilie
  • 150 gr unt
  • 170 gr ciocolata( eu am pus 170 gr ciocolata cu lapte si 30 gr ciocolata neagra)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake spiralat cu ciocolata:

Se prepara destul de simplu insa e bine de lasat minim 6 ore la rece astfel ca ideal este sa rezistam tentatiei :) 

Intr-un ibric topim untul si in el topim ciocolata. Luam de pe foc vasul si amestecam bine.

Smantana se combina cu zaharul si vanilia, apoi ouale se pun pe rand amestecand bine dupa fiecare. Puteti sa faceti asta cu mixerul sau cu un tel (cum am procedat eu). Se adauga si faina si este gata compozitia.

Ungem o tava ( forma) 27 cm rotunda cu inel culinar si punem amestecul.

Ciocolata topita o vom turna cu ibricul in forma de spirala.

Deasupra urmei de ciocolata vom introduce un cutit pana jos si vom urmari forma de jur imprejur.

Coacem la cuptorul incins la 180 de grade pentru 25 de minute( testam partea alba cu scobitoarea, la suprafata este ferma. (partea de ciocolata se va intari la rece. Vom observa ca prajitura se va desface frumos in straturi.

Desfacem usor cu un cutit de pe margine si scoatem doar inelul culinar( numai cand se mai raceste).

Dam la rece peste noapte sa se intareasca ciocolata.

Numai acum putem muta prajitura din forma sau o putem lasa asa.

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake spiralat cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Cheesecake spiralat cu ciocolata-0
Cheesecake spiralat cu ciocolata-1
Cheesecake spiralat cu ciocolata-2
Cheesecake spiralat cu ciocolata-3
Cheesecake spiralat cu ciocolata-4
Cheesecake spiralat cu ciocolata-5
Cheesecake spiralat cu ciocolata-6
Cheesecake spiralat cu ciocolata-7

COMENTARII (59)

Lau

Lau 1

03.06.2013, 09:08

numai bunatati

Rux

Rux 1

03.06.2013, 09:44

Multumesc Anett

Rux

Rux 1

03.06.2013, 09:44

Lau, te pup si-ti multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!