Cheesecake spiralat cu ciocolata

de RuxyRux in Prajituri, 27 Mai 2013 | 6489 vizualizari

 

Un deliciu recomandat mai ales iubitorilor acestui gen de desert :)

 

INGREDIENTE

  • 700 gr smantana
  • 100 gr faina
  • 3 oua
  • 200 gr zahar
  • vanilie
  • 150 gr unt
  • 170 gr ciocolata( eu am pus 170 gr ciocolata cu lapte si 30 gr ciocolata neagra)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake spiralat cu ciocolata:

Se prepara destul de simplu insa e bine de lasat minim 6 ore la rece astfel ca ideal este sa rezistam tentatiei :) 

Intr-un ibric topim untul si in el topim ciocolata. Luam de pe foc vasul si amestecam bine.

Smantana se combina cu zaharul si vanilia, apoi ouale se pun pe rand amestecand bine dupa fiecare. Puteti sa faceti asta cu mixerul sau cu un tel (cum am procedat eu). Se adauga si faina si este gata compozitia.

Ungem o tava ( forma) 27 cm rotunda cu inel culinar si punem amestecul.

Ciocolata topita o vom turna cu ibricul in forma de spirala.

Deasupra urmei de ciocolata vom introduce un cutit pana jos si vom urmari forma de jur imprejur.

Coacem la cuptorul incins la 180 de grade pentru 25 de minute( testam partea alba cu scobitoarea, la suprafata este ferma. (partea de ciocolata se va intari la rece. Vom observa ca prajitura se va desface frumos in straturi.

Desfacem usor cu un cutit de pe margine si scoatem doar inelul culinar( numai cand se mai raceste).

Dam la rece peste noapte sa se intareasca ciocolata.

Numai acum putem muta prajitura din forma sau o putem lasa asa.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake spiralat cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

6643 puncte

Panacris

3872 puncte

Rocsi

2943 puncte

 Adi

2871 puncte

Constelatialeu

2364 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Iahnie de fasole la slow cooker Crock Pot

pe 26.10 la 20:22

Desert banana coffee brownie

pe 26.10 la 19:20

Pulpe de pui cu masline si vegetale la slow cooker Crock Pot

pe 26.10 la 16:34

Vinete umplute

de Ksenya 5

pe 26.10 la 12:06

Pizza cu chorizo

de Rocsi 9

pe 24.10 la 20:46

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu crema branza si ciocolata