Banoffee Pie

de Satisfyyourcravings in Prajituri, 6 Mai 2013 | 3591 vizualizari

 

Cum nu am un cuptor potrivit pentru cozonaci, m-am gândit să fac o prăjitură cu ingredientele noastre preferate: banane şi caramel

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 170 grame biscuiţi digestivi
  • 90 grame unt topit
  • Pentru cremă:
  • 3 gălbenuşuri
  • 1 1/2 lingură amidon
  • 75 grame zahăr brun vanilat
  • 350 ml lapte degresat
  • Pentru umplutură:
  • 2 banane mai mari, tăiate longitudinal
  • Pentru bezea:
  • 3 albuşuri
  • un praf de sare
  • 4 linguriţe de zahăr
  • seminţele de la o păstaie de vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Banoffee Pie:

Biscuiţii se sfărâmă cu ajutorul unui robot de bucătărie până au consistenţa nisipului. Se adaugă untul topit şi se amestecă pentru omogenizare. Cu acest amestec se tapetează o tavă cu fund detaşabil cu diametrul la 23 de centrimetri. Se lasă la frigider 1-2 ore. 

Pentru cremă, se amestecă gălbenușurile cu amidonul cu ajutorul unui tel. Se adaugă apoi 50 de ml de lapte și se amestecă.

Într-o cratită cu fund dublu se încălzește zahărul la foc mic, până când se topește. Se adaugă laptele rămas puțin câte puțin, amestecând continuu. Caramelul se va întări la contactul cu laptele, însă se va topi dacă amestecați frecvent la foc mic spre mediu.  Se lasă la răcit câteva minute. 

Se adaugă laptele caramel peste gălbenușuri puțin câte puțin, amestecând cu un tel, până la încorporarea completă. Se așează cratița înapoi pe foc mediu spre mic și se amestecă continuu cu un tel. Când începe să se îngroașe, se mai lasă 2-3 minute, timp în care se amestecă cu telul. Se ia de pe foc și se amestecă până se răcorește. 

Se toarnă crema peste blat și se introduce în frigider 2-3 ore. 

În momentul servirii, se așează bananele astfel încât să acopere toată suprafața prăjiturii. 

Albușurile de bat spumă cu sarea, zahărul și semințele de vanilie. Se toană peste prăjitură. 

 

 

TIPS-URI

1

Nu adaugați laptele caramel imediat peste gălbenușuri pentru că există riscul la acestea să se gătească, iar crema va fi un eșec.

2

Ca alternativă la bezea puteți folosi creme freche.

Daca ti-a placut reteta noastra "Banoffee Pie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Banoffee Pie-0
Banoffee Pie-1
Banoffee Pie-2
Banoffee Pie-3
Banoffee Pie-4

COMENTARII (26)

Dya Daniela Andrei

Dya Daniela Andrei 1

09.05.2013, 10:15

sebirizescu

sebirizescu 1

09.05.2013, 14:06

bun

Satisfyyourcravings

Satisfyyourcravings 1

06.04.2014, 09:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec de ciocolata si menta

de Rux 9

Chec de ciocolata...

ieri la 23:34

Gogosi

de ancutsa 4

Gogosi

ieri la 23:03