Banuti cu seminte si curmale

de Ela68 in Dulciuri, 11 Dec 2015 | 4366 vizualizari

 

Astazi am ales pentru voi un dulce sanatos, usor de preparat chiar si pentru incepatori. Majoritatea celor ce care s-au indreptat catre alimentatia vegana este  familiarizata cu acest tip de desert. Este un desert indian pe care-l gasiti sub diverse denumiri, in functie de aroma predominanta : Dates & Nuts Roll, Khajur Katri, Khajur Pak sau Burfi Dates. In orice caz, toate variantele au la baza curmalele ( khajoor = curmale in limba indiana ), iar despre acestea putem spune numai lucruri bune, cel mai important fiind acela ca la orice preparat unde le folosim, nu mai adaugam zahar.

M-am indragostit de acesi banuti, mananc putin si imi satisfac pofta de dulce, fara sa atentez la sanatate. Va invit sa incercati aceste bunatati, lasand la latitudinea voastra alegerea combinatiei de seminte !

 

INGREDIENTE

  • 400 g curmale fara samburi
  • 50 g nuca
  • 75 g migdale
  • 75 g alune de padure
  • 2 linguri fulgi de cocos
  • 1 lingura mac
  • 2 linguri unt de cacao ( sau unt ghee, in reteta originala )
  • 2 buc ghimbir confiat
  • fistic maruntit pentru crusta
Portii: 30
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Banuti cu seminte si curmale:

1. Curmalele se taie bucati foarte mici.
2. Nucile se coc foarte putin si se toaca lasand atat bucati mici cat si mari. 
3. Ghimbirul se marunteste si se amesteca  printre nuci.
4. Untul de cacao se razuie, se masoara doua linguri care se pun intr-o tigaie la foc pentru a se topi.         Se adauga apoi curmalele amestecand cu o spatula pana se inglobeaza in unt si se leaga.
5. Se trage alaturi, se adauga si restul de ingrediente ramase (nucile si alunele se vor toca grosier ),         mai putin fisticul si se lasa putin la racit.
6. Se modeleaza repede cu mana suluri, asa incat sa cuprinda nucile in mod egal.Se tavalesc apoi prin    fistic maruntit si se pastreaza in folie alimentara sau intr-o cutie ermetica pana la 2-3 saptamani in      frigider.
7. Se feliaza in momentul servirii.

TIPS-URI

1

se pot folosi orice combinatie de seminte, dupa preferinte

Daca ti-a placut reteta noastra "Banuti cu seminte si curmale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Xandrinne 1

12.12.2015, 13:25

Rocsi 1

12.12.2015, 21:21

Cred ca mi-ar placea

mirela0911 1

13.12.2015, 12:36

Bunatate de banuti!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ceafa de porc pe pat de legume la cuptor