Ceafa de porc pe pat de legume la cuptor

de reisnaor_2006 in Porc, 10 Dec 2015 | 2418 vizualizari

 

 O masa satioasa la ceas de seara.
 

 

INGREDIENTE

  • 600 gr ceafa de porc
  • 50 ml ulei de masline
  • 350 g ciuperci
  • 400 g cartofi
  • 1 ceapa mare
  • 100 ml vin
  • 50 ml ulei de masline
  • Pentru macerat:
  • sare
  • piper
  • 2 ling.ulei de masline
  • cimbru uscat
  • 1 catel de usturoi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc pe pat de legume la cuptor:

Se taie ceafa bucati potrivite. Intr-un castron punem feliile de ceafa,amestecam condimentele, cu exceptia vinului si ungem fiecare bucata de ceafa. Lasam la frigider 30 de minute.Cartofii ii curatam,ii spalam si ii taiem felii nu prea groase. Curatati ceapa si taiati-o rondele.


Intr-un vas de yena asezam un rand de cartofi, peste punem ciupercile si ceapa si deasupra asezam bucatile de ceafa.Turnati uleiul de masline si puneti vasul la cuptor pentru 45 – 60 minute timp in care intoarcem carnea din cand in cand, de pe o parte pe alta. Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

Cu 15 minute inainte de a fi gata, turnati si vinul, pentru un plus de savoare.

2

Cartofii nu ii taiati prea grosi pentru ca riscati sa nu se faca.

3

Puteti adauga la ceafa ce garnitura doriti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc pe pat de legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

mirela0911 1

13.12.2015, 12:51

Ar merge si acum la pranz!

reisnaor_2006 1

13.12.2015, 19:25

Andra_Constantinescu 1

14.12.2015, 22:14

Buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Banuti cu seminte si curmale