Barbusa cu prune

de ala_oancea in Prajituri, 4 Aug 2009 | 7891 vizualizari

 

Reteta din suplimentul Practic "Prajituri traditionale romanesti". A iesit foarte buna, numa se topeste in gura :)

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina
  • 200 gr unt
  • 6 oua
  • 250 gr zahar
  • 50 ml smantana
  • scortisoara
  • 1 kg prune
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Barbusa cu prune:

Se framanta un aluat din faina, unt, 3 galbenusuri si 100 gr zahar. Se lasa la frigider pentru 30 de minute. Intre timp se spala prunele, se scot samburii si se presara cu zahar si scortisoara. Se amesteca smantana cu cele trei galbenusuri ramase. Cele 6 albusuri se bat spuma cu 150 gr zahar si se adauga compozitia cu smantana.
Se intinde aluatul intr-o tava unsa si tapetata cu faina, ridicand marginile. Se aseaza prunele si se toarna peste compozitia cu smantana. Se coace aprox 40 de minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Barbusa cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Oana 1

06.08.2009, 13:05

Ala, gata, am inteles cu zaharul si cu smantana, mersi mult! o sa cumpat si eu prune, poate chiar azi! Dany, multumesc

ala_oancea 1

31.08.2009, 17:24

lara, multumesc si scuze pentru raspunsul intarziat ... am fost in concediu. Din pacate nu pot sa te ajut cu un raspuns ... pana acuma n-am facut nici dulceata si nici compot de prune. Am facut doar prajitura asta cu prune, eu le zic bistrite. Poate iti raspunde altcineva, mai cunoscator in ale prunelor

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cozonacul bunicii
  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Amandine