Chec marmorat

de ionix in Prajituri, 20 Apr 2010 | 3744 vizualizari

 

Reteta o am de la soacra mea :D:D

 

INGREDIENTE

  • Circa 400 g faina
  • 300 g zahar pudra
  • 300 g unt
  • 100 ml lapte
  • 3 oua
  • 4-5 lingurite cu cacao
  • 1 praf de copt
  • 5 pliculete zahar vanilat
  • Un praf de sare
  • Glazura:
  • 100 g nuca tocata
  • 50 g unt
  • 100 g ciocolata amaruie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec marmorat:


Untul se freaca impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pana cand se topeste zaharul.


Se adauga laptele si galbenusurile treptat.


Dupa ce am amestecat bine punem faina usor, in care am pus praful de copt, pentru a nu face cocoloase.


Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si le incorporam in restul compozitiei amestecand de jos in sus.


Din compozitie punem deoparte o can ape care oamestecam cu lingurile de cacao.


Restul compozitiei se imparte in doua parti egale.


Se pregatesc doua tavi de chec, sau cozonac cum am folosit eu, pe care asezam foi de copt.


In tavi se pune compozitia iar pe mijloc turnam compozitia de cacao.


Cu o furculita intindem compozitia de cacao.


Se da la cuptor la foc mediu pana se coace.


Se face testul cu scobitoare inainte de a scoate checurile din cuptor.



Intre timp facem glazura topind untul cu ciocolata si adaugand nucile.


Imediat cum scoatem checurile din cuptor punem glazura peste.



Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec marmorat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

ionix 1

21.04.2010, 21:11

@Anca... vino fata... am niste crema de zahar ars acum am dat jos cateva kg dar se pare ca le pun repede... tre' s-ajung sa-mi iau hrisca

ionix 1

21.04.2010, 21:12

@Miha si Roxy... bey, apreciez retetele si hmm... sunt mandra??? hai sa zic ca da buey, nu ma provocati...

ionix 1

21.04.2010, 21:13

Carmen, Silvioara, Nadina... va multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de loboda cu ochi romanesc
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu dragoste